Vistas fileja tikka masala
Vienkāršs indiešu karijs, kur sastopas dažādas garšvielas un dažādas garšas – gan skāba, gan salda un beigās brīnišķīgi noapaļota. Sildošs un sātīgs, bet vienlaikus viegls ēdiens, ar kuru vēderā mierīgi var doties pārgājienā – tā arī iesaku darīt, ja mājās ir ēdiena termoss, kariju var ērti paņemt līdzi.
45 minutes / 2 porcijas /patīkama ņemšanās
Sastāvdaļas
- 300 g vistas filejas
- 300 g jogurta bez piedevām
- 2 ķiplokdaiviņas
- 10 g svaiga ingvera
- svaigi malti melnie pipari
- sāls pēc garšas
- pa šķipsnai maltu garšvielu: kumīns, kardamons, kanēlis, karijs, čili
- 6 svaigas piparmētras lapiņas
- saujiņa sakapātas kinzas
- ½ banāna
- ½ mazās kārbiņas konservēto tomātu savā sulā (gabaliņos)
- 100 ml kokospiena
- 20 g mandeļu miltu (vai vienkārši maltas mandeles)
Gatavošana
1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem. Vistas fileju sagriež gabaliņos un samaisa ar pusi no jogurta daudzuma.
2. Nomizo ķiplokdaiviņas un ingveru, ķiplokus sīki sakapā, ingveru sarīvē un pievieno vistai. Pieber piparus, sāli un visas garšvielas, kā arī sakapātu kinzu un piparmētras lapiņas. Visu kārtīgi apmaisa, liek cepamformā un šauj krāsnī uz pusstundu. 3. Katliņā lej konservētos tomātus ar visu sulu, pievieno ar dakšiņu saspaidītu pusi banāna, pielej kokospienu un atlikušo jogurtu. Samaisa un atkal pieber pa šķipsnai visas garšvielas, sāli, kā arī vēl mazliet sakapātas kinzas.
4. Tomātu mērcei katlā pievieno mandeļu miltus, kas mērci mazliet iebiezinās, un uz mazas uguns nedaudz pavāra. Izcepto vistu iemaisa mērcē, un – gatavs! Pasniedz tāpat, ar rīsiem vai naan maizīti.
Ingvera sakni būs vieglāk sarīvēt, ja tā būs glabāta saldētavā!
Citādas ceptas olas
Brokastu vēršacis paprikas ietvarā jau vien ir citādi, taču pamēģiniet olām pārkaisīt ne tikai sāli un melnos piparus, bet arī šķipsnu kanēļa! Lieliska kombinācija, kas kopā ar viegli apceptām čili ripiņām garšo patīkami austrumnieciski.
8 minūtes /1vai 2 porcijas /elementāri
Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 sarkana paprika
- 1 zaļa paprika
- 2 dažādu krāsu čili pākstis
- olīveļļa un sviests cepšanai
- sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- šķipsna kanēļa
Gatavošana
1. Abām paprikām apmēram no vidusdaļas (kur lielākais diametrs) izgriež puscentimetru biezas ripas un liek uz pannas sakarsētā olīveļļas un sviesta maisījumā. Turpat līdzās viegli apcep ripiņās sagrieztu čili.
2. Apgriež paprikas uz otru pusi un katrā paprikas gredzenā iesit pa olai, uzkaisa sāli, svaigi maltus melnos piparus un pa šķipsnai kanēļa. Uz olām uzliek arī apceptās čili ripiņas.
3. Noregulē pavisam nelielu karstumu, uzliek pannai vāku, un, kad olas baltums apvilcies, ir gatavs
Izvēloties papriku šai receptei, jāizmeklē apaļīga un pietiekami liela, lai olai būtu vieta.