Nūdeļu zupa sātīgā, bet vieglā
Garšīga zupiņa ar cūkas filejas strēmelītēm, rīsu nūdelēm, meža sēnēm un zaļajiem lociņiem – pietiekami sātīga pavasara darbu veikšanai, bet vienlaikus arī viegla un nerada pieēšanās sajūtu.
40 minūtes/ 3 porcijas/ vieglāk par vieglu
Sastāvdaļas
- 200 g cūkas filejas
- 2 dāsnas tējk. kukurūzas cietes
- 1 ēd. k. sojas mērces
- 1 ēd. k. portvīna
- 50 g rīsu nūdeļu
- 100 g purava
- 100 g šampinjonu
- 1 ēd. k. eļļas
- 750 ml buljona
- 2 ēd. k. sojas mērces
- svaigi malti melnie pipari
- Čili pārslas pārkaisīšanai, ja vēlas
Gatavošana
1. Cūkas fileju sagriež plānās strēmelītēs. Samaisa divas tējkarotes cietes ar ēdamkaroti sojas mērces un portvīna, un šajā maisījumā apviļā gaļu. Ļauj savilkties 15 minūšu.
2. Pa to laiku izvāra rīsu nūdeles pēc instrukcijas, nokāš. Puravu sagriež vispirms uz pusēm gareniski, tad plānās pusripiņās un pannā sakarsētā eļļā apcep.
3. Pēc brīža pievieno arī gaļu. Maisot apcep, pievieno sagrieztas sēnes un pacep visu kopā.
4. Tad pārliek pannas saturu katlā, pārlej ar karstu buljonu, uzvāra, pievieno rīsu nūdeles un vēlreiz uzvāra. Beigās iemaisa sojas mērci un pieber svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Pasniedz ar sīki sakapātiem zaļajiem lociņiem un sezama sēkliņām, kā arī šķipsniņu čili pārslu, ja gribas asumiņu.
Voks ar cūkas fileju, dārzeņiem un sēnēm
Kā jau ar vokiem tas ir, receptes var brīvi variēt, pievienojot šos vai arī citus dārzeņus. Bez jau uzskaitītajiem labi iederēsies arī cukurzirnīšu plānās pākstis, bambusu dzinumi, kāds gabaliņš rīvēta ingvera, zaļie lociņi… Citiem vārdiem – viss, kas garšo un ir apmēram līdzīgā laikā ātri apcepams!
30 minūtes/ 2 porcijas/ elementāri
Sastāvdaļas
- 250 g cūkas filejas
- 1 ēd. k. kukurūzas cietes
- 2 ēd. k. sojas mērces
- 2 ēd. k. sojas eļļas
- 100 g burkāna
- 60 g purava gaišās daļas
- 1 vidēja sarkanā paprika
- 2 palieli šampinjoni
- sauja saldētu sojas pupiņu
- nedaudz ūdens
Gatavošana
1. Cūkgaļas fileju sagriež strēmelītēs un apvārta ēdamkarotē cietes. Iemaisa arī ēdamkaroti sojas mērces.
2. Burkānu nomizo un sagriež pusripiņās, puravu pusgredzentiņos, papriku strēmelītēs, sēnes sakapā. Sojas pupiņas noskalo un notecina sietā.
3. Vokpannā (var arī parastā pannā) ielej un sakarsē eļļu – kad tā kārtīgi karsta, ber iekšā gaļu, ko maisot apcep divas minūtes. Pievieno visus dārzeņus, sēnes un maisot apcep vēl trīs minūtes.
4. Pielej mazliet ūdens un, aši maisot, vēl nedaudz apcep. Pasniedz ar rīsiem, bet var arī likt kā pildījumu tortiljā utt.