Sulīga vistiņa ingvera un ķiploku mērcē
Pusstunda un gardas vakariņas galdā – šī recepte ļoti piemērota darbdienu vakariem, kad gribas ēst, bet negribas ilgi gatavot. Pieļauju, ka šāda vistiņa varētu itin labi patikt arī pusaudžiem, kuru garšas kārpiņas prasa izteiksmīgas garšviela.
30 minūšu/ 4 porcijas/ vienkārši
Sastāvdaļas
- 2 palielas vistas filejas
- 2 ēd. k. kukurūzas cietes
- 1 ēd. k. olīveļļas
Mērcei
- 1 ēd. k. medus
- 3 ķiploka daiviņas (izspiestas caur spiedni)
- 2 tējk. rīvēta svaiga ingvera
- 1 ēd. k. sojas mērces
- 1 tējk. asās Sriracha mērces
- 240 ml ūdens
Pasniegšanai
- sezama sēkliņas un zaļie lociņi
- 1 neliels brokolis
Gatavošana
1. Brokoli sadala rozetītēs un liek tvaicējamā katliņā uz piecām līdz septiņām minūtēm.
2. Dziļākā šķīvī ieber kukurūzas cieti. Vistas filejas sagriež gabaliņos un kārtīgi apviļā cietē, lai visi gaļas gabaliņi apņemti.
3. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodā un samaisa.
4. Pannā uzkarsē olīveļļu un, pāris minūšu maisot, apcep cietē apviļātos vistas gabaliņus. Tad pievieno pannā mērci, noregulē nelielu karstumu un dažas minūtes pavāra, līdz vista gatava un mērce iebiezinājusies.
5. Pasniedz ar tvaicētiem brokoļiem (vai citiem dārzeņiem), pārkaisa ar lociņiem un sezama sēkliņām.
Vistas mērci var pasniegt rī ar rīsiem vai nūdelēm.
Spageti pikantā mērcē
Ātri pagatavojams ēdiens, turklāt gana labs arī bez citām piedevām, jo ir pilnvērtīgs garšās. Protams, stabilākai sāta sajūtai var kombinēt ar kādu gaļiņu, piemēram, otrā receptē pagatavoto vistu.
15 minūšu / 2 porcijas / vieglāk par vieglu
Sastāvdaļas
- spageti divām porcijām (cik nu kurš apēd)
- sāls un pipari pēc garšas
- sezama sēkliņas un zaļie lociņi pasniegšanai
Mērcei
- 1 ēd. k. sojas mērces
- 2 ēd. k. sviesta
- 1 ēd. k. medus
- 1 ēd. k. Hoisin mērces
- 2–3 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. rīvēta svaiga ingvera
Gatavošana
1. Uzvāra katlā ūdeni, pieber sāli un liek vārīties spageti. Vāra tik minūšu, cik rakstīts uz iepakojuma.
2. Kamēr pasta vārās, pannā liek mērces sastāvdaļas: sviestu, sojas mērci, Hoisin mērci, medu, rīvētu ingveru un caur
spiedni izspiestas vai sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Maisot uzkarsē un turpina maisīt, līdz mērce kļūst viendabīga.
3. Kad spageti izvārījušies līdz al dente stadijai, tos nokāš un uzreiz liek pannā pie mērces. Uz nelielas uguns izkarsē un
kārtīgi apmaisa, lai mērce apņem makaronus.
4. Pasniedz karstu ar pārkaisītiem zaļajiem lociņiem un sezama sēkliņām.
Spageti vietā var izmantot arī rīsu vai olu nūdeles vai cita veida pastu.
pari