Vajadzēs
4 nelielus dakšiņas garuma cukīni 1 kārbu (180 g) tunča gabaliņu eļļā 1 ēdamk. kaperu
1 mocarellas bumbu
2 ēdamk. rīvēta cietā siera
1 olu
2–3 zariņus svaigu diļļu
1 nažagalu pikanta paprikas pulvera 2 ēdamk. olīveļļas
sāli un piparus pēc sajūtas
Gatavošana
1. Cukīni pārgriež gareniski uz pusēm un
mīkstumus ar karoti izgrebj, izveidojot smukas, nesabojātas laiviņas. Mīkstums man šķiet pārāk mitrs, tāpēc to uz pannas apcepu, tā uzlabojot arī pildījuma garšu. 2. Cukīni laiviņas mazliet apsāla un noliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekais mitrums. Mocarellas bumbu arī nosusina papīrā un sagriež mazos gabaliņos. Ieslēdz krāsni, lai sasilst līdz 200 grādiem. 3. Sarīvē sieru, sasmalcina ar dakšu tunci (eļļu notecina), sakapā dilles un kaperus. Visas sastāvdaļas, protams, izņemot
pašas laiviņas, sajauc ar olu un nostip- rina garšu ar sāli, maltiem pipariem un pikanto paprikas pulveri.
4. Ietauko ar eļļu piemērotu cepam- formu, sadala pildījumu laiviņās un kārto tās formā. Ja laiviņas gāzelējas, tās var stabilizēt ar saņurcītas alumīni- ja folijas balstiem.
5. Cep 10 minūšu, tad temperatūru uzregulē uz 220 grādiem un cep vēl 10 minūšu. Kad virsmiņa ir smuki apce- pusies, ņem ārā no krāsns, mazliet ļauj atdzist un sagriež gabaliņos.
Endzelīns