Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Seržants: Laiku pa laikam noziedzniekiem piespriestie sodi ir absolūti neizprotami

Mums Krimināllikumā ir virkne smagu noziegumu, par kuriem kā sodu iespējams saņemt mūža ieslodzījumu jau pirmajā to pastrādāšanas reizē. Tomēr laiku pa laikam notiek skaļi un neģēlīgi noziegumi, kur sodi ir absolūti neizprotami un nav saprotams, kā šādi cilvēki var atrasties brīvībā, portālam Diena.lv sacīja Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS). 

“Kā piemēru varu minēt kaut vai 13 gadus vecās Justīnes noslepkavošanu, kur slepkava bija jau vairākas reizes sodīts par līdzīga rakstura noziegumiem, bet joprojām atradās brīvībā. Šobrīd cietumos ir aptuveni 70 šādi cilvēki, kas agrāk vai vēlāk nāks ārā”, sacīja Krimināllikuma grozījumu iniciators.

Viņš arī norādīja, ka grozījumi Krimināllikumā palīdzēs novērst situāciju, kad divreiz par slepkavību (tostarp vainu pastiprinošos un vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos), tīšu smagu miesas bojājumu, kuru rezultātā iestājusies cietušā nāve, nodarīšanu, kā arī par izvarošanu un pedofiliju sodītas personas trešajā reizē saņems mūža ieslodzījumu. 

Diena.lv jau rakstīja, ka Saeima 11.oktobrī otrajā lasījumā atbalstīja no ASV nošpikotus Krimināllikuma grozījumus, kas paredz - ja cilvēks trīsreiz izdarījis sevišķi smagu noziegumu, mūža ieslodzījums viņam pienākas automātiski un notikušā apstākļi vairs nevienu neinteresē.

Saeimā diskusijas par ZZS deputāta, bijušā žurnālista Kārļa Seržanta ierosinājumiem izvērsās ļoti karstas. Kaut Juridiskā komisija tos visus bija noraidījusi, Saeimas vairākums lielāko daļu no tiem atbalstīja, «par» balsojot galvenokārt Saeimas opozīcijai un daļai VL-TB/LNNK deputātu. K. Seržants debatēs uzstāja, ka sevišķi smagus noziegumus, tas ir, slepkavības, tīšus smagus miesas bojājumus vai izvarošanu, pastrādājušie cilvēki, ja tie trešoreiz izdara noziegumu, automātiski jānotiesā uz mūžu. Viņš atsaucās uz ASV piemēru, kur šāds «trešās reizes likums» ir spēkā 26 štatos: «Tur cilvēks, kas divas reizes sodīts par vardarbīgiem noziegumiem, trešajā reizē var saņemt mūža ieslodzījumu pat par bērnam atņemtu saldējumu.» 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē