Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Judins par atbildību pastiprinošu apstākli vēlas paredzēt noziedzīga nodarījuma veikšanu neiecietības dēļ

Saeimas deputāts Andrejs Judins (V) noziedzīga nodarījuma izdarīšanas gadījumā par iespējamu atbildību pastiprinošu apstākli vēlas paredzēt faktu, ka attiecīgās darbības veiktas neiecietības pret noteikto personu grupu dēļ.

Pašlaik likumā noteikts, ka par atbildību pastiprinošu apstākli var atzīt noziedzīga nodarījuma izdarīšanu rasistisku motīvu dēļ. Deputāts vēlas grozīt šo Krimināllikuma normu, nosakot, ka par atbildību pastiprinošu apstākli var atzīt noziedzīga nodarījuma izdarīšanu neiecietības pret noteikto personu grupu dēļ.

Tāpat Judins rosina, - lai par darbībām, kas vērstas uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, tiktu saņemts sods arī tādā gadījumā, ja tās nebūtu veiktas apzināti. Pašlaik likumā sods par minētajām darbībām paredzēts, ja tās veiktas apzināti, bet politiķis rosina attiecīgo vārdu "apzināti" svītrot no normatīvā akta.

Grozījumu projekts Krimināllikumā parlamentam vēl jāskata otrajā un trešajā lasījumā.Kā ziņots, Saeimas deputāti konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstījuši Tieslietu ministrijas izstrādātos grozījumu projektus vairākos likumos, kas paredz no vardarbības un vajāšanas cietušajām personām radīt iespēju pēc savas iniciatīvas civilprocesā vērsties tiesā, tostarp ar policijas starpniecību - gan Valsts policijas, gan pašvaldības policijas -, un lūgt tiesu noteikt ierobežojumus vardarbīgajai personai.

Viens no konceptuāli atbalstītajiem grozījumu projektiem ir izmaiņas Krimināllikumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē