Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunā valsts kontroliere sola darboties objektīvi un revolucionāras pārmaiņas neplāno

Darbošos objektīvi un profesionāli neatkarīgi no tā, kura partija manu ievēlēšanu atbalstīja un kura nē. Darbam netraucēs arī tas, ka manu kandidatūru neatbalstīja premjera partija Vienotība, tā intervijā Latvijas radio atzina jaunievēlētā valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Saeimas vairākuma izvēlētā un līdzšinējās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas ieteiktā šī amata pārmantotāja Elita Krūmiņa radio paziņoja arī, ka revolucionāras pārmaiņas Valsts kontrolē neplāno, taču tikai turpināt Sudrabas iesākto negatavojas, un viņai pašai ir vairākas jaunas prioritātes, kā Valsts kontroles darbs būtu uzlabojams:"Ņemot vērā, ka Valsts kontroles darba galvenais vērtētājs ir sabiedrība, un sabiedrības vērtējums un uzticība Valsts kontrolei ir ļoti augsta, tad, manuprāt, ir skaidrs, ka nav runas par šīs organizācijas izjaukšanu vai reorganizāciju, bet par šīs institūcijas darbības pilnveidošanu. Tas notiek visu laiku, un tas notiks arī turpmāk. Mēs esam iezīmējuši virzienus, kuros mums ir jāturpina darboties. Viens pamatvirziens ir revīziju darba, revīziju veidu pilnveidošana, (...) runa iet par lietderības revīzijām, par tā saucamo operatīvāko reaģēšanas vienību izveidi, kas spētu reaģēt uz tiem notikumiem, kas notiek sabiedrībā. Otra neapšaubāma prioritāte ir nodrošināt Valsts kontroles pašas darbības ilgtspēju - lai veiktu šos izaicinošos uzdevumus, kas ir saistīti ar revīzijām, mums ir nepieciešami profesionāli, kompetenti cilvēki, tātad jāturpina šo cilvēku apmācība."

Jauziņots, ka Saeimā ceturtdien valsts kontroliera amatā ievēlēja pašreizējo Valsts kontroles (VK) padomes locekli Elitu Krūmiņu.

Par E. Krūmiņu balsoja 66 deputāti, bet pret bija 19. Uz kontroliera amatu kandidēja arī Vienotības virzītā zvērināta revidente Iveta Rutkovska, taču viņa Saeimas vairākuma atbalstu neguva. Par I. Rutkovsku balsoja 18 deputāti, bet pret bija 67 tautas kalpi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē