Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FM aicina IZM novērst nepilnības pedagogu algām nepieciešama finansējuma aprēķinos

Ceturtdien, 18.jūlijā, Finanšu ministrija (FM) sniegusi oficiālu atzinumu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) ar aicinājumu papildināt ziņojumu ar būtisku informāciju, kas nepieciešama jautājuma par finansējuma piešķiršanu izskatīšanai valdībā, portālu Diena.lv informē FM Komunikācijas nodaļas vecākā referente Ieva Pužule.

FM atbildes vēstulē IZM ir paudusi gatavību sadarbībai, lai palīdzētu atrisināt izveidojušos situāciju ar nepietiekamo finansējumu 2013.gadā pedagogu darba samaksas nodrošināšanai. Tomēr ministrija arī uzsver, ka šis gadījums ir ārkārtējs un nav pieļaujama līdzīga situācija turpmākajos gados."IZM ir ārkārtējs gadījums, un no tā varam mācīties, ka finanšu plānošanai ir jābūt ļoti rūpīgai, jo pieļautām kļūdām ir būtiska ietekme uz valsts budžetu," teikts FM paziņojumā.Finanšu ministrija uzskata, ka IZM iesniegtais ziņojums nav pilnīgs un nesniedz skaidru priekšstatu par cēloņiem, kas radījuši iztrūkumu budžetā. FM aicina veikt precizējumus, sniedzot skaidru informāciju par to, kādi sistēmas uzlabojumi ir vai tiks veikti, un arī norādīt, kā tiks nodrošināta pedagogu darba samaksas līdzekļu sadales caurskatāmība un iespēja pārraudzīt tā izlietojumu. Vienlaikus ziņojumam ir nepieciešams pievienot detalizētus aprēķinus, kas pamatotu nepieciešamā finansējuma apmēru un tā sadalījumu pa mēnešiem, informē I.Pužule.Jautājums par nepieciešamo finansējumu 2013.gadā ir skatāms steidzamības kārtā, tāpēc nepieciešamie precizējumi atkārtotai izskatīšanai FM būtu jāiesniedz nekavējoties, lai neaizkavētu jautājuma izskatīšanu valdības 30.jūlija sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas