Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VKKF izsludina konkursu mērķprogrammā KultūrELPA

Mērķprogramma KultūrELPA izveidota, apvienojot VKKF mērķprogrammas Nākotnes kultūras piedāvājuma veidošana visās kultūras nozarēs un Kultūras piedāvājums digitālajā vidē vienotā mērķprogrammā.

Mērķprogrammas virsmērķis ir sniegt atbalstu jaunu kultūras produktu un pakalpojumu radīšanai un jau izstrādāto kultūras produktu un pakalpojumu pielāgošanai un īstenošanai pastāvošo ierobežojumu apstākļos visās kultūras nozarēs, krīzes laikā nodrošinot kultūras pieejamību plašam iedzīvotāju lokam, aptverot dažādas mērķgrupas un nodrošinot reģionālo pārklājumu, informēja VKKF pārstāvji.

Mērķprogrammas konkursā prioritāri tiks atbalstīti projekti, kas: nodrošina kultūras piedāvājuma, it īpaši iepriekš nepieejama un pandēmijas laikā tapuša kultūras piedāvājuma, publisku pieejamību un komunikāciju sabiedrībai 2021. gada ietvaros; ietver inovatīvus risinājumus kultūras produktu un norišu pieejamības nodrošināšanā sabiedrībai mainīgas epidemioloģiskās situācijas apstākļos; vērsti uz digitāla kultūras piedāvājuma un pakalpojumu attīstīšanu un pieejamības nodrošināšanu; iekļauj kultūras piedāvājuma veidošanu vai esošā kultūras piedāvājuma, tostarp digitālā kultūras piedāvājuma, pielāgošanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām (redzes, dzirdes, uztveres un kustību traucējumiem), kā arī meklē jaunus, inovatīvus risinājumus šāda kultūras piedāvājuma veidošanai vai pielāgošanai; nodrošina kultūras nozares darbinieku profesionālo pilnveidi un digitālā mācību piedāvājuma sagatavošanu; nodrošina rezultātu ilgtspēju un kultūras piedāvājuma pieejamību ilgtermiņā; vērsti uz sadarbību starp vairākiem īstenotājiem.

Mērķprogrammas līdzekļus piešķir konkursa kārtībā. 2021. gada konkursā mērķprogrammā pieejams finansējums 3 092 750 eiro apmērā, ar nosacījumu, ka finansējums vismaz 400 000 eiro apmērā piešķirams projektiem, kuru pamata mērķis ietver jauna kultūras piedāvājuma radīšanu vai jau esošu kultūras produktu pielāgošanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un finansējums vismaz 200 000 eiro apmērā piešķirams projektiem, kuru pamata mērķis ietver inovatīvu digitālu kultūras pakalpojumu radīšanu vai attīstīšanu, padarot kultūras saturu digitālajā vidē pieejamu sabiedrībai.

Mērķprogrammu finansē VKKF no Kultūras ministrijas valsts budžeta programmas 99.00.00 Līdzekļu neparedzētiem gadījumiem izlietojums Kultūras ministrijai piešķirtajiem līdzekļiem, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari, un VKKF budžeta apakšprogrammas 25.02.00 Valsts kultūrkapitāla fonda programmu un projektu konkursi finansējuma, kas piešķirts Covid-19 krīzes pārvarēšanas un ekonomikas atlabšanas pasākumu ietvaros.

"VKKF mērķprogramma KultūrELPA veidota, paturot prātā galveno – ļaut visai sabiedrībai jau tagad, negaidot pandēmijas pilnīgu atkāpšanos, izbaudīt kultūras elpu. Tieši šobrīd, kad cilvēki ir noguruši no neziņas un izolētības, iespējams vistumšākajā laikā pirms rītausmas, kultūras elpa un atgriešanās sabiedrībā ir nepieciešama vairāk nekā jebkad. Šī programma, protams, ļauj kultūrai kopumā un kultūras cilvēkiem uzelpot, taču šī ir arī lieliska iespēja kultūras nozarei iegūt pavisam jaunu, spēcīgu elpu, pašiem vai kopā ar draugiem un sabiedrotajiem meklējot iepriekš nebijušas pieejas un radošas idejas, lai veidotu kultūras piedāvājumu un kultūras formas, kas ļautu kultūrai atkal kļūt par mūsu ikdienas daļu – šodien un arī tālā nākotnē," programmu raksturo VKKF padomes priekšsēdētājs Valts Ernštreits.

Pieteikumus konkursā sistēmā jāiesniedz līdz 08.04.2021. plst.23.59. Finansējumu var pieprasīt projektiem, kuru īstenošana paredzēta līdz 2021. gada 31. decembrim. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa – www.vkkf.lv

Lai informētu projektu iesniedzējus, Facebook VKKF lapā tiks veidoti semināri par šīs programmas atbalsta nosacījumiem visās kultūras nozarēs. 17. martā plkst.15 būs redzams pirmais seminārs par literatūras nozari, kurā par projektu pieteikšanas nosacījumiem stāstīs VKKF padomes un Literatūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Valts Ernštreits, semināru cikls noslēgsies 31. martā ar semināru par Dizaina un arhitektūras nozares nosacījumiem konkursam.

Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa – www.vkkf.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja