Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiks prezentēta grāmata par jauno mākslinieku karjeras attīstības stratēģijām un biznesa modeļiem

Ceturtdien, 26. janvārī, plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājas Zirgu pasts, Karamazovu zālē notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un Rīgas Tehniskās universitātes kopīgās maģistra programmas Radošās industrijas un izaugsmes menedžments 2022. gada absolventes Zanes Neimanes grāmatas Jaunā mākslinieka karjeras attīstības stratēģijas un biznesa modeļi atklāšanas svētki.

Daudzi pētījumi un statistikas dati liecina, ka mākslas nozares jaunajiem profesionāļiem ir salīdzinoši zems nodarbinātības un ienākumu līmenis un veiksmīgu karjeru mākslā izdodas izveidot nelielai daļai mākslinieku. Lai gūtu panākumus un attīstītu savu praksi nozarē, jaunajiem māksliniekiem jāizprot mākslas tirgus un radošās uzņēmējdarbības pamatprincipi, kā arī praktiskie nozares aspekti, par kuriem ne vienmēr runā mākslas augstskolās studiju laikā. Turklāt šāda problemātika vērojama ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Grāmata Jaunā mākslinieka karjeras attīstības stratēģijas un biznesa modeļi sniedz vispārīgu ieskatu par mākslas tirgus un mākslinieku nodarbinātības specifiku, mākslinieku karjeras attīstības posmiem un karjeras stratēģijām un biznesa modeļiem mākslā. Bet autores izstrādātais Jauno mākslinieku karjeras attīstības modelis dažādiem darbības ceļiem palīdz māksliniekiem izvēlēties savai praksei atbilstošākos karjeras attīstības ceļus, ienākumu gūšanas veidus un strukturēt savas darbības pirms katra mākslas projekta. Īpaši vērtīgs pienesums ir piecu Latvijā atzītu mākslinieku karjeras attīstības ceļu analīze, kas atspoguļota viegli uztveramos shematiskos attēlos un sniedz priekšstatu par to ienākumu gūšanas veidiem, nodarbinātību un to pielietotajām karjeras stratēģijām un biznesa modeļiem. Izdevums veidots tā, lai sniegtu ieskatu mākslas uzņēmējdarbībā un palīdzētu orientēties jautājumos, kas ir būtiski katram vizuālajam māksliniekam.

Grāmatas pamatā izmantots Zanes maģistra darbs, kas izpelnījās augstu novērtējumu no vizuālās mākslas nozares profesionāļiem – mākslas zinātnieces, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Laikmetīgās kolekcijas glabātājas, Latvijas Kultūras akadēmijas docentes Astrīdas Rogules un Latvijas Mākslas akadēmijas prorektores studiju darbā Antras Priedes. Pēc recenzentu domām darba saturs būs noderīgs mākslu un kultūras augstskolu studentiem.

Grāmata būs pieejama bez maksas drukātā un digitālā versijā šeit: https://drive.google.com/file/d/17EIFXSjVBSc46fF49GuZDXkGzzN6weGZ/view?usp=sharing

Grāmata Jaunā mākslinieka karjeras attīstības stratēģijas un biznesa modeļi izdota ar Kultūras ministrijas atbalstu Valsts pētījumu programmas projekta Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai (Nr. VPP-KM-LKRVA-2020/1-0003) ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja