Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākas ikgadējais mūsdienu kultūras forums Baltā nakts

Sestdien, 5. septembrī, jau no plkst. 15 sākas mūsdienu kultūras forums Baltā nakts. Foruma programmā šogad iekļauti vairāk nekā 30 projekti, nosedzot teju visu pilsētas teritoriju, tādējādi nodrošinot pasākuma apmeklētājiem plašu un ikvienam saistošu laikmetīgās kultūras un mākslas piedāvājumu, informēja organizatori.

Baltās nakts programmā iekļauti vairāk nekā 30 projekti, koncentrējoties pilsētas centrālajā daļā un Tallinas ielas kvartālā, tomēr objekti būs pieejami arī vairāku citu Rīgas apkaimju iedzīvotājiem, to skaitā Āgenskalnā, Imantā, Ķīpsalā, Sarkandaugavā, Vecrīgā, VEF apkārtnē un citviet.

Baltā nakts 2020 priecēs apmeklētājus gan ar gadu gaitā iecienītiem vietējiem un starptautiskiem projektiem, gan ar jaunu pašmāju mākslinieku programmu. Varēs vērot jau iepriekšējos gados iepazītā britu mākslinieka Lūka Džerama (Luke Jerram) gaismas instalācijas, sniedzot iespēju iepazīt arī mākslinieka jaunāko darbu, savukārt nacionāla mēroga kultūru pārstāvēs gan tradīcijā nostiprinājušies projekti (Skaņu mežs, Urban Poetry, Videogrāfija u.c.), gan jauni laikmetīgās mākslas notikumi.

Jau plkst. 15 apmeklētājiem būs pieejamas divas izstādes –  kim? organizētā izstāde Nervozā gara asorti un Latvijas laikmetīgās mākslas centra rīkotā festivāla Survival Kit 11 izstāde Būt drošībā ir bīstami, kā arī ekskursijas ar biedrības mākslas vēstnešiem.

Šī gada lielākā projekta Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020 mākslas objekti tiks atklāti plkst. 18 un būs viegli pieejami apmeklētājiem, jo tie organiski iekļausies Rīgas pilsētvidē.

Īpaši izceļamas ir arī foruma apmeklētājiem sniegtās īpašās iespējas pašiem pirmajiem baudīt dažus no notikumiem. Sestdien Doma laukumā sanākušie pirmie skatīs Venēcijas arhitektūras biennāles instalāciju Connections interrupted | Pārtrauktie savienojumi. Savukārt jauniešu kora Balsis izpildījumā varēs dzirdēt Filipa Glāsa cikla Songs From Liquid Days pirmatskaņojumu Latvijā.

Pasākumu organizatori ir parūpējušies arī par tiem, kuri šogad klātienē neieradīsies. Baltās nakts sociālajos tīklos un foruma tīmekļvietnē noritēs tiešsaistes pieslēgšanās objektiem un pasākumu norises vietām, kurās pasākumu organizatori un mākslinieki iepazīstinās ar saviem darbiem.

Šogad atšķirīgu un īpaši enerģisku veidolu iegūs foruma informācijas centri, kuri 5. septembrī no statiskiem pārvērtīsies par mobiliem – mazi PanCars auto pārvietosies pa Rīgu un vēstīs rīdziniekiem un pilsētas viesiem Baltās nakts programmu.

Foruma organizatori aicina sekot līdzi foruma sociālajos tīklos un tīmekļvietnē www.baltanakts.lv izvietotajai informācijai, lai uzzinātu vairāk par foruma programmu un plānotajiem pasākumiem, kā arī sastādītu savu personīgo projektu apmeklēšanas programmu.

Baltā nakts Rīgā ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma -, un šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas visā pasaulē. Baltās nakts ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus daudzveidīgās mākslas norisēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja