Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Policija sākusi vērtēt izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju uzmākšanos studentēm

Valsts policija saņēmusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) iesniegumu saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Kultūršoks izskanējušo informāciju par pasniedzēju uzmākšanos studentēm.

VP aģentūrai LETA apliecināja, ka iesniegums reģistrēts pirmdien un likumsargi izvērtēs tajā pausto informāciju. Ņemot vērā, ka iesniegums tikai nesen saņemts, patlaban gan policijā nekomentēja, vai, balstoties uz iesniegumu, vispirms tiks sākta resoriskā pārbaude vai kriminālprocess.

LETA jau rakstīja, ka LTV raidījuma Kultūršoks rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Kultūršoka rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka par vismaz vienu pasniedzēju saņemtas vairākas sūdzības.

Studentes liecina, ka sajūta pēc uzmākšanās bijusi pretīga, radījusi baiļu sajūtu, traucējušas mācībām, radījušas veselības un citas problēmas.

JVLMA rektors Prānis februāra sākumā izdevis rīkojumu par akadēmijas darbinieku uzvedības noteikumiem, kuros norādīts, ka jebkāda veida uzmākšanās neatbilst vispārpieņemtajām ētikas un uzvedības normām.

Prānis aģentūrai LETA iepriekš klāstīja, ka 22.janvārī saņemts viens iesniegums. Reaģējot uz to, tikusi sasaukta Ētikas komisijas sēde, kā arī veiktas pārrunas ar iesaistītajām pusēm.

Prānis norādīja, ka iesaistītais darbinieks ir saņēmis disciplinārsodu, taču JVLMA rektors neatklāj, kāds tas bijis.

Saistībā ar raidījumā izskanējušo Mūzikas akadēmija vērsusies policijā un, sadarbojoties ar tiesībsargājošām institūcijām, sola darīt visu nepieciešamo iespējamo pārkāpumu un noziegumu izmeklēšanai.

JVLMA vēlreiz aicina visus iespējamos cietušos un aizskartās puses vērsties ar iesniegumiem pie jebkurām atbilstīgām personām vai institūcijām, kas var palīdzēt šī jautājuma risināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja