Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pasniegta Latvijas Muzeju biedrības gada balva 2021

Latvijas Muzeju biedrības (LMB) gada balvu 2021 ir ieguvusi Jēkabpils Vēstures muzeja Jēkabpils pilsētas vēstures ekspozīcija

28. jūlijā Cēsu Vēstures un mākslas muzejā tika pasniegta LMB gada balva 2021. Tas ir ikgadējs muzeju nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un izcelt izcilākos LMB biedru sasniegumus, veidot muzeju darba pozitīvu rezonansi sabiedrībā un veicināt labo praksi, lai nodrošinātu muzeju nozares ilgtspējīgu attīstību. Balva tika pasniegta jau divpadsmito reizi. Divpadsmit nominantu vērtēšanā tika izmantoti pieci kritēriji – oriģinalitāte, aktualitāte, vienotība un kvalitāte, ilgtspēja un lietojamība un sociālā joma. 

Galvenā balva pasniegta Jēkabpils Vēstures muzeja Jēkabpils pilsētas vēstures ekspozīcijai. Žūrijas savu izvēli pamato šādi: "Veiksmīgs muzeja un vietējo kopienu sadarbības rezultāts, kas sekmējies skaidri veidotā ekspozīcijā, kura spēj uzrunāt dažādu vecumu apmeklētājus, rada gandarījumu par divu lielu pilsētu – Jēkabpils un Krustpils – kopējo un reizē atšķirīgo vēsturi. Vēsture un šodiena apvienojas apjomīgā ekspozīcijas projektā."

Balva Pamanīts piešķirta Jūrmalas pilsētas muzejam par aktivitātēm sociālajā tīklā Facebook. Žūrijas komentārs: "Muzejs, kuru balvai pieteica Latvijas Nedzirdīgo savienība. Izcils muzeja sociālā projekta piemērs, kas apliecina noturīgu muzeja interesi par nedzirdīgo auditoriju, gatavību atbilstoša pakalpojuma sagatavošanā ieguldīt laiku un resursus, paaugstināt darbinieku kvalifikāciju, kā arī parāda apņemšanos ar atbildību turpināt izveidoto sadarbību vai, precīzāk, ilgtermiņa attiecības ar kopienu."

2020. gada muzeju piedāvājums un darbs veidojās Covid-19 pandēmijas ietekmē, tāpēc šoreiz tika izteikta īpaša atzinība Latvijas Nacionālajam dabas muzejam, kurš pandēmijas apstākļos, ātri reaģējot, radīja kvalitatīvu un ilgtspējīgu piedāvājumu un nodrošināja muzeja pakalpojumu attālinātu sniegšanu. Žūrijas komentārs: "Projekts, kas ātri reaģēja uz Covid-19 situāciju, piedāvājot produktu, kurš veidots, balstoties uz muzeja krājuma vērtībām un galvenajiem darbības virzieniem. Perfekti izmantojams skolēniem kā attālinātā mācību procesā (dabas zinības, sociālās zinības, klases stundas), tā ģimenēs ar bērniem brīvā laika un izziņas procesā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja