Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LMA eksperimentālajā izstāžu telpā Pilot būs skatāma atmiņas tematikai veltīta izstāde

Piektdien, 8. oktobrī, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) eksperimentālajā mākslas telpā Pilot tiks atklāta izstāde Atmiņas mūs redz, kurā astoņu LMA studentu darbi pievērsīsies individuālās un kolektīvās atmiņas tematikai.

Izstāde par atmiņas tēmu ir daļa no starptautiskās EU4Art mākslas augstskolu alianses programmas, kuras ilgtermiņa mērķis ir stiprināt vizuālās mākslas studiju programmas Eiropas Savienības dalībvalstīs.

EU4Art projektu kopš 2019. gada kopīgi īsteno četras augstskolas – LMA, Romas, Drēzdenes un Budapeštas Mākslas akadēmijas. Projekta galvenais uzdevums ir harmonizēt vizuālās mākslas studiju programmu glezniecības, tēlniecības un grafikas mākslas jomā, lai nākotnē studenti varētu iegūt starptautisku diplomu, kombinējot studijas vairākās Eiropas Savienības valstīs, kas sekmēs Eiropas universitāšu starptautisko konkurētspēju.

Šoruden visas EU4Art mākslas augstskolas rīko studentu darbu izstādes par atmiņas tēmu. Katras valsts māksliniekiem ir iespēja reflektēt par sev būtiskiem aspektiem vēstures notikumos, to interpretācijās, kā arī apspēlēt fiktīvu atmiņu veidošanās fenomenu. Piedāvājot izstādei tik plašu tematisko ietvaru, studentiem bija iespēja veidot jaunus darbus vai arī atpazīt šīs dažādās variācijas jau esošos darbos.

"Spriedze starp atmiņu fenomena nenoteiktību, nepieciešamību un neizskaidrotību ir vieta, kurā mums parādās astoņu Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi, kas izvēlēti šai EU4Art alianses rīkotajai izstādei. Izteikti dažādie mākslinieki risina savas un citu atmiņas individuālā, nacionālā, reģionālā, starptautiskā un arī pārpasaulīgā līmenī, dažādās tehnikās, žanros un studiju programmu līmeņos, bet ar nojaušamu vismaz vienu kopīgu motivācijas faktoru: saprast, sakārtot, vai, ja drīkst, piešķirt kaut kādu jēgu dīvainajam fenomenam, ka mūsu prātos blakus tagadnei dzīvo arī pagātne – kura turklāt itin bieži nemaz nav mūsu pašu," raksta izstādes tekstu autors Helmuts Caune.

Dalība izstādē tika atlasīta konkursa kārtībā, izsludinot pieteikšanos šī gada vasarā. No iesniegtajiem pieteikumiem izstādei tika izvēlēti astoņi mākslinieki, starp kuriem ir bakalaura, maģistra un profesionālās doktorantūras studiju programmu studenti.

Izstādē piedalās: Anna Pommere, Kintija Avena, Ivo Krieviņš, Egons Peršēvics, Anete Grīnberga, Laima Graždanoviča, Kristiana Švābe un Atis Izands.

Izstāde apskatāma no 8. oktobra līdz 10. novembrim. Darba laiks no otrdienas līdz sestdienai plkst. 12–18. Latvijas Mākslas Akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā Pilot, Rīgā, Riharda Vāgnera ielā 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja