Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lasīs lekciju par Konstantīnu Raudivi

Visi, kuriem ir interesanta latviešu kultūra parapshioloģisko parādību un avangarda mākslas kontekstā 16. jūlijā plkst. 19 ir aicināti uz lekciju Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, par Konstantīnu Raudivi – Latgales dēlu, Zentas Mauriņas vīru, kulta figūru Rietumu avangarda kultūrā, informē lekcijas organizatori kim?.  

Doktors Konstantīns Raudive bija Karla Junga audzēknis un kā zinātnes vīrs un praktizējošs katolis bija ieinteresēts dzīvē pēc nāves. Viņš, vācu parapsihologs Hanss Benders un zviedru mākslinieks un mūziķis Fridrihs Jurgensons izmeklēja tā dēvēto Elektronisko balss fenomenu (EVP). 1971. gadā Raudive publicēja leģendāro grāmatu Breakthrough par saviem pētījumiem EVP jomā.  

Dr.Raudives meklējumi ir guvuši ļoti plašu atsaucību Rietumu avangarda mākslinieku un literātu vidū - tostarp arī zviedru mākslinieku vidū (Dr. Raudive pēc Otrā pasaules kara pasniedza Upsalas Universitātē). Viens no šiem māksliniekiem ir Leifs Elgrēns (Leif Elggren), kurš pats pieder valstībai viņpus šīs realitātes – Elgaland-Vargaland karalistei jeb KREV. Tā ir "valsts", kas ir anektējusi visas pasaules robežjoslas – mentālās un fiziskās. KREV ir dibināta kopā ar pazīstamo zviedru mākslinieku Hansu Mihaelu fon Hausvolfu.  

Elgrēns un fon Hausvolfs 2001. gadā pārstāvēja Zviedriju Venēcijas mākslas biennālē. Viņš darbojas arī leģendārajā, 1933. gadā dibinātajā zviedru eksperimentālās mūzikas asociācijā Fylkingen. Elgrēns ir viens no interesantākajiem un savdabīgākajiem zviedru audiovizuālajiem māksliniekiem un ir Dr.Raudives darba cienīgs interprets. Viņa lekcija par Dr.Raudivi saucas Das Dreidimensionelle Schriftsprache. Ceļojums caur neiespējamajām dimensijām, kuras, kā uzskata, esot slēgtas cilvēkiem. Par praviešiem, pareģiem, svētajiem un citiem cilvēkiem ar vienreizējo spēju komunicēt ar citām pasaulēm. Veltīta Doktoram Konstantīnam Raudivem.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja