Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

KDi iesaka: Solis no Dvoržāka līdz Dzelzs vilkam

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Dzelzs vilks slēpjas Dainu skapī

Mūsdienu tautas mūzikas ansamblis Jauno Jāņu orķestris (JJO) svin desmito gadskārtu, kopš iznācis tā dibinātājas – grupas Dzelzs vilks – pirmais dainu iedvesmotais albums Kur vakara zvaigzne lec. Koncertā klausītājus priecēs Dzelzs vilka dziesmas ar dainu tekstiem jaunos aranžējumos plašam mūziķu un dziedātāju sastāvam un jaunas JJO kompozīcijas. Orķestrī muzicē Juris Kaukulis, Ieva Strode, Artis Orubs, Kaspars Tobis, Kārlis Alviķis, Valērijs Cīrulis un Andris Alviķis. Jauno Jāņu orķestris turpina Dzelzs vilka mūsdienu tautas mūzikas virzienu – no melodiska folkroka līdz elektroniskai pasaules mūzikai. Grupas arsenālā ir gan elektriskās ģitāras un sintezatori, gan etnogrāfiski skaņu rīki, piemēram, ģīga un robdēlis.

Jauno Jāņu orķestris

Mūzikas namā Daile 25.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–15

*** 

Soli pa solim

Padomā tik – Aija Andrejeva svin 10 gadu karjeras jubileju! Dziedātājas Latvijas turnejas Soļi kulminācija notiks 24. aprīlī koncertzālē Palladium. Aijai uz skatuves pievienosies viņas radošajā dzīvē nozīmīgākie mākslinieki – tēvs Alex, Harijs Zariņš, Kaža, Goran Gora, Olga Rajecka, Lauris Reiniks, Kārlis Lācis, Amber, koris Gaudeamus. Jubilejais programmā dziedātāja iekļāvusi savas iemīļotākās dziesmas no iepriekšējos gados izdotajiem albumiem.

Aija Andrejeva

Koncertzālē Palladium 24.IV plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

*** 

Dvoržāks

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) izglītojošā cikla Koncertsarunas ar Goran Goru nākamā sērija ir veltīta čehu romantisma pārstāvja Antonīna Dvoržāka Devītajai simfonijai No Jaunās pasaules. Pie diriģenta pults – Andris Vecumnieks.  

Koncerts

Lielajā ģildē 23.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Nekā pārsteidzoša

Kārlis Kazāks aicina uz albuma Kārlis Kazāks un Viņa prezentācijas koncertiem. CD formātā tas būs pieejams tikai šajos divos vakaros. Pēc tam albumu varēs lejupielādēt www.kazaks.lv un noklausīties straumēšanas vietnēs. "Man ir nojauta, ka tiem klausītājiem, kuri ir sekojuši līdzi un piedalījušies manā jeb – pareizāk – mūsu mūzikas pasaulē, šis albums nebūs nekas pārsteidzošs," brīdina mākslinieks.

Kārlis Kazāks

Mūzikas namā Daile 23., 24.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Ķermeņa valoda

Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē notiks laikmetīgās dejas izrāde Korpuss, kuru veidojusi horeogrāfe un dejotāja Elīna Lutce sadarbībā ar mākslinieci Kristu Dzudzilo. Gada sākumā iestudējuma darba versiju Elīna Lutce izrādīja leģendārajā Džadsona baznīcā Ņujorkā, kas tiek uzskatīta par postmodernās dejas dzimšanas vietu un ir viens no nozīmīgākajiem punktiem laikmetīgās dejas kartē. Šajā solodarbā Elīna Lutce pēta ķermeni, tā komunikāciju ar ārpasauli un pašam ar sevi, kā arī uzdod jautājumus par cilvēka un ķermeņa ierobežojumiem – gan citu noteiktiem, gan pašu izvēlētiem. Izrādes centrā ir doma par mūsdienu cilvēku un viņa vēlmi vienmēr būt skaistam un bieži vien – ne līdzīgam sev. Vai tas atbrīvo vai ierobežo?

Korpuss

Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē 23., 24.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–15

*** 

Nirvānā ar Kobeinu

Divos seansos kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēta dokumentālā filma Cobain: Montage of Heck, kas ir skarbs un patiess ieskats grupas Nirvana līdera Kurta Kobeina dzīvē un karjerā. Filma tika izrādīta Sandānsas un Berlīnes kinofestivālā. Oskaram nominētais režisors Brets Morgens meistarīgi savienojis materiālus no Kobeina arhīva ar animāciju un intervijām ar mūziķa ģimenes locekļiem un draugiem.  

Filma

Kino Citadele 23.IV plkst. 18.30, 26.IV plkst. 17


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja