Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Smaidi rada jaunus smaidus

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Nacionālajā teātrī notiks somu dramaturģes Sirku Peltolas lugas Mazā naudiņa pirmizrāde Regnāra Vaivara režijā. Uzmanības centrā ir cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem. Gatavojoties iestudējumam, Regnārs Vaivars sācis meklēt vietas, kur varētu šādus cilvēkus satikt. "Braucu uz dienas aprūpes centriem, uz pansionātiem, biju mājās, ģimenēs, runāju ar šo cilvēku vecākiem, tuviniekiem. Mums Latvijā ir 22 000 neredzamu cilvēku – cilvēku ar smagiem garīga rakstura traucējumiem," saka režisors. "Izrādes žanrs ir gandrīz komēdija. Par tik smagām tēmām ir jārunā maksimāli viegli, jo tikai tā mēs tapsim sadzirdēti. Es pie šiem cilvēkiem gāju ar smaidu, un es šo smaidu saņēmu atpakaļ, un domāju, ka arī mana izrāde ir pelnījusi smaidu, jo smaidi rada jaunus smaidus," viņš piebilst. Lomās: Kaspars Zvīgulis, Indra Burkovska, Dace Bonāte, Liene Sebre, Igors Šelegovskis, Dāvids Paičs vai Krišjānis Botmanis.

Mazā naudiņa

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 6., 7.IV plkst. 18.30, 30.IV plkst. 15 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–28

***

Jubileja. Estrādes prīma Olga Rajecka sestdien, 2. aprīlī, Lielvārdē atklās savu 60 gadu jubilejas turneju. Koncerti visā Latvijā skanēs līdz augusta beigām. Katrā no tiem kopā ar Olgu uzstāsies mākslinieki, ar kuriem ir krustojušies viņas radošie ceļi. Lielvārdē Olgai pievienosies grupas Eolika un Turaidas Roze, ģitārists Aivars Gudrais, dziedātāji Uģis Roze un Aija Andrejeva, Lielvārdes Violetais koris, deju kolektīvs Madara un pavadošais sastāvs Jāņa Miltiņa vadībā. 

Olga Rajecka

Lielvārdes kultūras namā 2.IV plkst. 15 un 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–22 

***

Izrāde. Rīgas cirks aicina uz Somijas apvienības Race Horse Company futūristisko cirka izrādi O'DD, kas vēsta par cilvēka un civilizācijas nākotni, – batutu burvim un akrobātam Rauli Dālbergam uz skatuves pievienosies skaņu mākslinieks Miro Mantere.

O'DD

VEF Kultūras pilī 5., 6.IV plkst. 20

Biļetes bezrindas.lv EUR 10–30 

***

Opera. Svētdien, 3. aprīlī, Tartu Vanemuines teātrī latviešu operdziedātāja Liene Kinča debitēs vienā no sarežģītākajām Riharda Vāgnera komponētajām lomām – viņa atveidos Izoldi mīlas drāmā Tristans un Izolde. Tristanu dziedās tenors Mati Turi. Pie diriģenta pults stāsies Risto Josts. Šis būs pirmais Tristana un Izoldes iestudējums Vanemuines teātrī (režisore Līsa Kolle) un unikāls notikums Baltijas mūzikas dzīvē.

Tristans un Izolde

Tartu Vanemuines teātrī 3.IV plkst. 16

Biļetes www.vanemuine.ee EUR 24 

***

Pirmizrāde. Režisors Oļegs Šapošņikovs Daugavpils teātrī iestudējis komisku melodrāmu krievu valodā Garās brīvdienas. Izrāde, kuras pamatā ir amerikāņu autoru Sema un Džīnas Bobriku luga Brīvdienu komēdija, sniedz asprātīgu ieskatu dažādos dzīves un mīlestības posmos caur divu pāru uzskatu sadursmi. Oļegs Šapošņikovs stāsta, ka izrādi var salīdzināt ar grupas psihoterapijas seansu: "Iestudējums būs saistošs gan tiem pāriem, kuri tikai nesen sākuši dzīvot kopā, gan tiem, kas jau krietnu laiku pavadījuši laulībā. Ceram, ka īpaši noderīga tā būs jaunajiem pāriem, kuri varētu jau laikus aizdomāties, kā saglabāt svaigumu attiecībās." Lomās: Žanna Lubgāne, Viktors Jancevičs, Zanda Mankopa un Nikolajs Gedzjuns. 

Garās brīvdienas

Daugavpils teātrī 1., 14.IV plkst.18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6,50–12,50 

***

Koncerts. Kultūras telpā Hanzas perons līdz 10. maijam notiks koncertu sērija Klavierstāsti nelielam skatītāju lokam. Tās būs klusinātas un emocionālas mākslinieku tikšanās ar publiku. Šovakar uzstāsies pianists Kristaps Vanadziņš. Vēlāk ciklā būs dzirdami Daumants Kalniņš, Juris Kaukulis, Zelma Jēgere, igauņu grupas Ewert and the Two Dragons solists Everts Sundja un apvienības Dagamba dalībnieks Dainis Tenis.

Kristaps Vanadziņš

Hanzas peronā 31.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–25 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja