Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Sapņi piepildās Jelgavas pilī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Ceturtdien, 26. augustā, Jelgavas pilī koncertcikla Kopā turpinājumā uzstāsies šarmantā operdziedātāja Sonora Vaice. Koncertu varēs apmeklēt klātienē vai noskatīties tiešsaistē. "Jau vairākus gadus ilgojos pēc programmas, kurā mirdzētu Georga Frīdriha Hendeļa un Volfganga Amadeja Mocarta pērles. Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā, kad visi sēdējām mājās un koncertdzīve bija apstājusies, saņēmu piedāvājumu – sagatavot sev mīļu programmu koncertam Jelgavas pilī. Toreiz nodomāju, ka sapņi piepildās. Ceru, ka arī koncertmeistaram Mārtiņam Zilbertam sajūtas ir līdzīgas," saka Sonora Vaice. Viņa atskaņos ārijas no Hendeļa Alčīnas, Jūlija Cēzara un Rinaldo, kā arī no Mocarta Dona Žuana, Figaro kāzām un Mitridata, Pontas karaļa. Mārtiņš Zilberts spēlēs Domeniko Skarlati sonātes un Franča Ksavera Mocarta polonēzes.

Sonora Vaice
Jelgavas pilī 27.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–50 (tiešsaistes biļete EUR 10)

***

Ņujorkas Metropoles operas rīkotajā tiešsaistes koncertciklā uzstāsies izcilais norvēģu soprāns Līse Dāvidsena. Koncerts tiks demonstrēts sestdien, 29. augustā, tiešraidē no karaļa Oskara pils Oslo. Pianista Džeimsa Baijē pavadījumā Līse Dāvidsena dziedās ārijas no Riharda Vāgnera Tanheizera, Riharda Štrausa Ariadnes Naksā, Džakomo Pučīni Manonas Lesko, Džuzepes Verdi Masku balles, kā arī Žana Sibēliusa, Edvarda Grīga un Riharda Štrausa dziesmas.

Līse Dāvidsena 
Koncerts tiešsaistē 29.VIII plkst. 20
Biļetes metopera.org

***

Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā uzstāsies ērģelniece Kristīne Adamaite un baritons Rinalds Kandalincevs (26. augustā Rīgas Domā), skanēs džezs (28. augustā Zirgu ielas koncertzālē) un jaundarbi (2. septembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā).

Festivāls 
Rīgā līdz 5.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20 

***

Ģitārists Gints Smukais ir sācis Latvijas turneju. Tuvākajā laikā viņš uzstāsies Jēkabpils Tautas nama kino placī (28.VIII), Mazajā ģildē Rīgā (4.IX), Siguldas devonā (11.IX) un kultūras namā Wiktorija Liepājā (12.IX). Skanēs mūzika no Ginta Smukā albumiem Thaw un Flourish, kā arī latviešu un ārzemju autoru darbu aranžijas. Dažos koncertos ieeja būs bez maksas, sekojiet informācijai mūziķa sociālajos tīklos.

Gints Smukais
Koncerti Latvijā līdz 12.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8 (Liepājā)

***

Laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot ļaus iepazīt pašmāju horeogrāfu darbus. 27. augustā Smiļģa Teātra muzejā būs skatāma horeogrāfes un izpildītājas Alises Putniņas izrāde Naktene. 29. augustā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Olgas Žitluhinas izrāde Es biju šeit (izpilda Igaunijas dejas teātra Fine 5 mākslinieki). Izrādes centrā ir fiziskās un garīgās komunikācijas un pieskāriena tēma. 30. augustā Zirgu pastā notiks scenogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča, horeogrāfes Elīnas Gaitjukevičas un komponistes Annas Ķirses darba Otrā pusē pirmizrāde. 31. augustā Digital Art House notiks Olgas Žitluhinas projekts Zūdības dejas, kas apvieno deju, foto un videomākslu.

Laiks dejot
Rīgā 27.–31.VIII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā un ticketshop.lv EUR 9–12

***

Latvijas Nacionālā opera atklās sezonu ar Pētera Čaikovska baleta Gulbju ezers pirmizrādi, ko veidojis horeogrāfs inscenētājs Aivars Leimanis un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Prinča Zigfrīda lomu 2. un 4. septembrī pirmo reizi Latvijā dejos Londonas Karaliskā baleta premjers Vadims Muntagirovs. Viņa partnere Odetas un Odīlijas lomā būs Jūlija Brauere. Izrāde pārsteigs ar krāšņu scenogrāfiju un kostīmiem.

Gulbju ezers
LNO 2.–6.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–65

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja