Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Granāta krāsa turpina iedvesmot

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Māksla. Sestdien, 28. janvārī, kinoteātrī Auseklis Talsos tiks demonstrēta slavenā armēņu mākslinieka un režisora Sergeja Paradžanova filma Granāta krāsa (1969), kas tiek uzskatīta par vienu no XX gadsimta kinomākslas virsotnēm. Pirms seansa kinoteātra vestibilā tiks atklāta Latvijas gleznotājas Karinē Paronjancas izstāde, kuru ir iedvesmojusi Paradžanova daiļrade. 

Granāta krāsa

Izstādes atklāšana kinoteātrī Auseklis Talsos 28.I plkst. 16, filmas seanss plkst. 17 

***

Pirmizrāde. Dzīvība ir vienīgā likme, uz kuru vērts spēlēt, uzskata Brands – jaunais ideālists, Henrika Ibsena radītais mācītājs. Dailes teātra Branda jaunajā versijā viņš vairs nav tikai garīdznieks, bet jaunas ēras un jaunas domāšanas pravietis. Un viņš ir sieviete. Mūsdienās fanātiķi ne tikai sludina Dieva vēsti, viņi ir arī sarunu šovu vadītāji, radikāli politiķi un vājprātīgi ideologi. Viņi spēj iedvesmot un pārliecināt cilvēkus sekot sev. Kad guvuši jaunas atklāsmes – atkal visu iznīcināt. Režisora Viestura Kairiša izrādē titullomu atveidos Ieva Segliņa. Jaunā, mūsdienīgā tulkojumā (Edvīns Raups) un īpašā, šim iestudējumam paredzētā adaptācijā (Justīne Kļava) Brands atgriežas uz Dailes teātra skatuves, vienlaikus sasaucoties ar leģendāro 1975. gada iestudējumu.

Brands

Dailes teātra Lielajā zālē 27.I plkst. 19, 28.I plkst. 18, 29.I plkst. 15, 11.II plkst. 18, 12.II plkst. 15, 28.II plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–37

***

Šovs. Piektdien, 27. janvārī, kinoteātros visā pasaulē – arī Rīgā – tiks demonstrēta amerikāņu popzvaigznes Billijas Eilišas koncertfilma. Tajā ir iemūžināts viens no pagājušā gada jūnijā Londonas arēnā O2 notikušajiem Billijas Eilišas turnejas Happier Than Ever šoviem. Koncerts tika filmēts ar divdesmit kamerām. Filma palīdz saprast mākslinieces fenomenu un sajust īpašu saikni starp Billiju un viņas klausītājiem. 

Billijas Eilišas koncertfilma

Rīgas kinoteātros Kino Citadele 27.I plkst. 19, Apollo Kino Akropole 27.I plkst. 20, Apollo Kino Plaza 27.I plkst. 19 un 21.25

***

Balets. Latvijas pilsētās viesosies Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris ar Ādolfa Šarla Adāna baletu Žizele. Izrāde notiks Ventspilī 31. janvārī, Līvānos 14. februārī un Daugavpilī 15. februārī. 

Žizele

Latvijas pilsētās 31.I–15.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

Klasika. Piektdien, 27. janvārī, koncertzālē Lielais dzintars kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uzstāsies Latvijas publikai labi pazīstamais vijolnieks Sergejs Dogadins, kurš spēlēs solo Ludviga van Bēthovena Vijoļkoncertā. Programmā ir iekļauts arī Ilonas Breģes Ceturtās simfonijas pirmatskaņojums. Šis opuss ir veltīts komponistes mātes Vizbulītes Breģes piemiņai. 

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 27.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Kino. Šā gada 30. decembrī Latvijā senākais kinoteātris Splendid Palace atzīmēs savu simtgadi. Gada garumā skatītāji tiks aicināti piedzīvot spilgtus kino notikumus. Klasikas programmā 28. janvārī tiks demonstrēta itāļu režisora Pjēra Paolo Pazolīni filma Lieli putni, mazi putni (1966). Savukārt 30. janvārī varēs noskatīties franču režisora Alēna Renē romantisko drāmu Hirosima, mana mīla (1959), kam scenāriju rakstījusi Margerita Dirasa. Galvenās lomas atveido Emanuela Riva un Eidzi Okada. Šī ir viena no svarīgākajām filmām kinovēsturē. Par Alēna Renē darbu un tā nozīmi stāstīs kinozinātnieks un režisors Dāvis Sīmanis.

Filmas

Kinoteātrī Splendid Palace

Lieli putni, mazi putni 28.I plkst. 19.40, Hirosima, mana mīla 30.I plkst. 19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja