Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli Rīgā plāno izveidot iluzionisma teātri un muzeju

Bijušā kinoteātra Liesma telpās Torņakalnā iluzionisti Dace un Enriko Pecolli vēlas izveidot brīnumu muzeju un burvju triku teātri, kurā mākslinieki plāno uzstāties ar savām izrādēm, kā arī rīkot pasaulē atzītu iluzionistu priekšnesumus, informēja mākslinieku pārstāve Inese Lukaševska.

Lai realizētu ieceri, mākslinieki ir uzsākuši pūļa finansējuma kampaņu, aicinot ikvienu tajā iesaistīties. Vienlaikus iluzionisti uzsver, ka interesenti tiks gaidīti arī uz palīgdarbiem un teātra atjaunošanu: "Mērķis ir radīt teātri, kurā ne tikai atdzīvotos labākās iluzionisma tradīcijas, bet arī taptu kultūras un mākslas telpa, kuru katrs Latvijas iedzīvotājs uztvertu kā savu." 

Plānots, ka 530 kvadrātmetrus plašajās telpās divos stāvos atradīsies iluzionisma teātris ar 300 sēdvietām, kā arī burvju triku veikals, burvju triku klubs, kurā notiks triku un teātra apmācības - semināri, lekcijas, darbnīcas, kā arī brīnumu muzejs. Iluzonisti Dace un Enriko Pecolli stāsta, ka šī iecere ir viņu 20 gadus lolots sapnis, kurš šobrīd ir apstājies.

"Diemžēl koronavīrusa dēļ bijām spiesti pārtraukt mūsu Amerikas viesizrādes. Attiecīgi negūstot līdzekļus, kurus bijām plānojuši novirzīt teātra izveidē. Tomēr tas nemazina mūsu vēlmi piepildīt daudzu cilvēku sapni, panākot, ka Rīgā ir vēl viena brīnišķīga kultūras un mākslas telpa, kas piesaistītu tūristus un interesentus visa gada garumā. Vienlaikus vēlamies radīt sajūtu, ka ilūziju teātri, katrs uztver kā sev radniecīgu vietu, kurā ikviens atbalstītājs ir ielicis savu sirdi un prasmīgo roku. Turklāt nav svarīgi, vai šis atbalsts ir finansiāls vai sniegta palīdzība telpas atjaunošanas darbos. Šis būs pirmais šāda tipa teātris Austrumeiropā, kas piesaistīts ne tikai Latvijas iedzīvotājus, bet arī ilūziju mākslas pielūdzējus no visas pasaules," informēja Dace Pecolli.

Iecere paredz, ka muzeja pamata ekspozīcijā būs skatāmi Pecolli 20 gadus krātā burvju skatuves mākslas priekšmetu, atribūtikas, plakātu un interaktīvo ilūziju objektu kolekcija, kurā senākie eksponāti ir pat no 18. gs sākuma. Ekspozīcijā būs skatāms arī liels daudzums vērtīgu antīku priekšmetu, kuri ir iegūti privātajā kolekcijā dažādās mākslas atribūtikas izsolēs, antikvariātos un iepērkot oriģinālus rekvizītus no slavenu iluzionistu pēctečiem pasaulē un Latvijā. Ekspozīcijā apvienoti vairāk nekā 120 gadus seni plakāti, burvju lampas un antīki burvju triku komplekti no Francijas, Anglijas, Vācijas, Itālijas un Amerikas. Šī kolekcija ir lielākā burvju mākslas atribūtikas privātā kolekcija Austrumeiropā.

Izstādes nozīmīga sadaļa būs veltīta arī izglītojošajiem materiāliem, kas demonstrēs neiespējamo ilūziju iespējamību, tādējādi liekot skatītājiem aizdomāties par acīmredzami neredzamo un to, cik ļoti varam uzticēties savām maņām.

Šobrīd arī tiek skatītājiem piedāvāta ekskluzīva iespēja - “Adoptē krēslu”. 

Patlaban, akcijā "Adoptē krēslu",  veicot ziedojumu krēslu iegādei, uz krēsla aizmugurējās daļas tiks iegravēts ziedotāja vārds. Tādējādi ikvienam ir iespēja ne tikai rezervēt sev vēlamo vietu, bet arī nākotnē skatīties izrādi savā krēslā.

Ikviens interesents var sniegt savu atbalstu novirzot līdzekļus ilūziju teātra tapšanai pūļa vākšanas vietnē Dartagnans 

Top komentāri

Žalūzija
Ž
Labākas dzīves ilūzijai Latvijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja