Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Fonds Viegli Kuldīgā izveidojis jaunu mākslas objektu

Imanta Ziedoņa fonda Viegli komanda Kuldīgā, Pārventas parkā, izveidojusi vides mākslas objektu, kas aicina “nelaipot”. Kuldīgā, vietā, kur jau vairākus gadus auguši fonda stādītie kulturālie kartupeļi, šogad iesētas saulespuķes, paužot atbalstu Ukrainas tautai, informēja fonda pārstāvji.

"Pārventas parkā Kuldīgā, pļavā izveidotā laukā, vasaras nogalē sliesies saulespuķes, kurām pāri uzceltas koka laipas. Mūsu senčiem tiesību un taisnības ideja ir izaugusi no jēdziena par taisnu un drošu ceļu. Mūsdienās šo dilemmu fonda komanda asociē ar laipošanu pa laipu," raksta fonda pārstāvji.

"Pēdējo gadu notikumi gan globālā mērogā, gan pašu mājās, šķiet, radījuši jaunu standartu savstarpējām attiecībām. No sarunu biedra kā nekad agrāk sagaidām godīgu, vērtībās balstītu un racionālu nostāju, kas reizē ir kā indikators tam, kurā laipas pusē esam, un kā uzticības garants tam, ka ceļš pāri upei būs drošs," par mākslas instalāciju pauž fonda Viegli dibinātājs Jānis Holšteins-Upmanis. Mākslas objekts, saulespuķu lauks stāv taisnības pusē, jo šajā jautājumā nedrīkst būt "varbūt", "iespējams", "ja nu" vai jebkuras citas laipošanas formas.

Šī gada instalācija - saulespuķu lauks un laipa, ievada nākamo posmu fonda Viegli un Ziedoņa muzeja aktivitātēm Kuldīgā. Plānots, ka vasaras beigās, līdz ar saulespuķu ziedēšanu, fonda komanda atklās jaunu platformu Radiožurnāls. Tā būs digitāla vietne, kur lasīt un iepazīt Latvijas dabu, vietas un cilvēkus. Jaunizveidotās platformas galvenais redaktors būs viens no fonda dibinātājiem, mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis.

Kulturālo kartupeļu lauks Kuldīgā ir eksperimentāls projekts, kas izveidots 2019. gada pavasarī, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa literārā darba Kurzemīte. Ziedoņa muzejs pēta un kopā ar Imanta Ziedoņa fondu Viegli materializē grāmatā paustās vērtības. Šobrīd fonda Viegli komanda dodas ekspedīcijās pa visu Latviju, lai fiksētu stāstus, kurus atspoguļot topošajā Radiožurnāla platformā. Visām Radiožurnāla aktivitātēm iespējams sekot līdzi sociālo mediju profilos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja