Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Festivāls Komēta aicina uz Prāta ekoloģijas akadēmiju

No 7. līdz 10. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā norisināsies festivāls Komēta,__ kas tiek rīkots pirmo reizi. Paralēli vairākām mūzikas skatuvēm un radošajām darbnīcām organizatori aicina apmeklēt arī Prāta ekoloģijas akadēmiju, kurā tiks runāts par būtiskām tēmām, informē festivāla pārstāve Alise Podniece.

Akadēmijā par svarīgām, pašsaprotamām, bet sabiedrībā bieži nepamanītām tēmām diskutēs akadēmiķi, praktiķi un aktīvīsti. Piemēram, koloniālisma laiks joprojām ir klātesošs politikā, sabiedrībā dominējošajos diskursos un mūsu ikdienas darbībās konformisma un patērniecības veidolā, ekspluatācijas formās un neiecietībā. Kopā ar akadēmijas lektoriem klausītājiem būs iespēja dekolonizēt savu domāšanu – apsvērt alternatīvus dzīves veidus, dekonstruēt Rietumu varas pozīcijas un pārveidot savas domāšanas struktūras. Akadēmija rosinās domāt par nosacījumiem, kuros balstām savu sabiedrisko un individuālo realitāti – vai tiešām tie ir dabiski un nemaināmi? Ko mēs varam darīt, lai radītu un atvērtu ne tikai politisko un ģeogrāfisko telpu, bet arī savas kultūras un apziņas potenciālu? Kā varam būt efektīvāki vienlīdzības jautājumos ne tikai sabiedrības, bet arī vides, dabas un apziņas kontekstā?

Akadēmiju atklās Jans Ritsema (1945) - holandiešu teātra režisors, horeogrāfs, dejotājs un mākslas rezidences Performing Arts Forum (PAF) līdzdibinātājs ar runu Nost ar biezajiem. Akadēmijā piedalīsies Daugavgrīvas cietokšņa aizbildne un Bolderājas grupas aktīviste Sandra Jakušonoka, biedrības homo ecos: vadītājs Artūrs Jansons, pētniece Olga Procevska, vēsturnieks Gustavs Strenga, publiciste Linda Curika, organizācijas Dzīvnieku brīvība līdzdibinātājs Sandris Ādminis, šamanis Jānis Filks un citi.

Pēc lekcijām darbosies arī atvērtā skatuve, kur ikviens būs aicināts izteikties par sev svarīgo.

Vairāk informācijas un plašāka pasākuma programma – www.festivalskometa.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja