Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Devītā Svētku diena: deju lieluzvedums un dalībnieku balle, noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums Mežaparkā

Sestdien, 8. jūlijā – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku devītajā dienā – dalībnieku daudzie tūkstoši izdejos noslēdzošo deju lieluzvedumu Mūžīgais dzinējs un Daugavas stadionā deju soli griezīs Svētku dalībnieku ballē. Mežaparka Lielajā estrādē gaidāms noslēguma koncerta Kopā augšup ģenerālmēģinājums.

Rīdziniekus un pilsētas viesus ar plašu programmu turpinās priecēt Svētku norises Vērmanes dārzā un Esplanādē, kā arī Brīvības laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur visas dienas garumā notiks folkloras diena. Savukārt Hanzas peronā divos koncertos izskanēs bērnu un jauniešu vokālo ansambļu mūzikas programma.

 

DEJU LIELUZVEDUMS MŪŽĪGAIS DZINĒJS UN SVĒTKU DALĪBNIEKU BALLE

Latvijas novadu krāsas koši iemirdzēsies deju lieluzvedumā Mūžīgais dzinējs, kas iecerēts kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto.

Deju lieluzveduma noslēdzošais pasākums notiks Daugavas stadionā 8. jūlijā plkst. 22.00, pēc kura sekos Svētku dalībnieku balle. Lieluzveduma repertuārā iekļautas 33 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas zelta fonda. Lieluzvedumā piedalīsies 17 tūkstoši dejotāju.

 

NOSLĒGUMA KONCERTA KOPĀ AUGŠUP ĢENERĀLMĒĢINĀJUMS (BEZ DEJĀM)

Noslēguma koncerts Kopā Augšup ir veltījums Svētku tradīcijas 150. gadadienai un vēlējums mūsu visu kopīgajai un gaišajai rītdienai.

Mežaparka Sidraba birzī plkst. 19.30 - par godu svētku norisei atjaunotajā estrādē, pieredzējušu virsdiriģentu un goda virsdiriģentu vadībā skanēs jauktie, sievu, vīru, senioru, bērnu un jauniešu kori, pūtēju orķestri un kokļu ansambļi. Latvijas novadu krāsas vizēs jaunradītas mūzikas svītas un deju sniegumā. Kā vienā elpā izskanēs arī pašu koristu izvēlētās 15 iecienītākās kordziesmas, iemirdzēsies latviešu kormūzikas dimanti plašā vēsturiskā spektrā – no Dziesmusvētku zelta fonda līdz mūsdienām, pirmatskaņojumus piedzīvojot L. Ritmanes un J. Jančevska jaundarbiem.

 

FOLKLORAS DIENA TĪRA SPĒLE. GODS. GODI. GODĪGUMS

Diena aizritēs kā raibu raibais lakats, vijoties dzīves spēles, novadu dižošanās, saspēles par un ap precībām, zibakcijas-sadziedāšanās pie Brīvības pieminekļa, rotaļu, ziedu vainagu sacensību, kadriļu stundas, vakara sadancošanas un sadziedāšanas krāsainajiem pavedieniem. Vakara noslēgums ar Skyforger koncertu uz Esplanāde Lielās skatuves, sadancošanos un sadziedāšanos uz pārējām skatuvēm.

130 Latvijas un diasporas folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, mazākumtautību folkloras kopas, 5 stāstnieki pieskandinās Vērmanes parku un Esplanādi, sniedzot iespēju, skatītājam aktīvi iesaistoties, ieskatīties tradīciju elementu daudzveidībā un novadu folkloras raksturzīmēs.

 

BĒRNU FOLKLORAS KOPU KONCERTS LIEPA AUGA AR OZOLU

Esplanādē plkst.12.00 notiks koncerts Liepa auga ar ozolu. Folkloras konkursu Dziesmu dziedu, kāda bija, Klaberjakte, Vedam danci uzvarētāji un labākās bērnu un jauniešu folkloras kopas ar cieņu saņem mantojumu un iedzīvina to lietojumā šodien, šeit un tagad, godājot tradicionālo skaņveidi un daudzbalsību Latvijas vēsturiskajās zemēs, tradicionālos instrumentus, tautas muzikantu pieredzi un bērnu un jauniešu spēlētprieku un saspēli, tradicionālo deju - pašu spēlētu mūziku un visbeidzot - stāstus un jokus par mums pašiem.

 

BĒRNU UN JAUNIEŠU VOKĀLO ANSAMBĻU KONCERTS ES VĒLOS SEV KO PASTĀSTĪT

Bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertuzvedumā Hanzas peronā plkst.12.00 un plkst.15.00 skanēs Jāņa Lūsēna, Valta Pūces un Jēkaba Jančevska jaundarbi ar Rasas Bugavičutes-Pēces dzeju, piedalīsies 10 labākie bērnu un jauniešu vokālie ansambļi no visas Latvijas.

Koncertuzvedums vedīs cauri bērnu rakstītas dienasgrāmatas lappusēm, kurās atspoguļotas sajūtas, piedzīvojumi un iespaidi par bērniem aktuālām norisēm gada garumā, sākot no vasaras izskaņas un gatavošanās skolai augustā līdz Svētku kulminācijai jūlijā. Stāstnieku lomā - 3 atraktīvi ansambļu dalībnieki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja