Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

kim? piestās Sapņu laika kapsula

7. septembrī no plkst. 14 līdz 3 kim? Laikmetīgās mākslas centrs iepazīstinās skatītājus ar itāļu mākslinieces Evas Frapičīni ceļojošo projektu Sapņu laika kapsula.

Sapņu laika kapsula ir pētījums ar nolūku fiksēt, kā sapņos, virzoties cauri reliģijām, tradīcijām un teritorijām, iznirst arhetipi. Projekta cilme saistāma ar Junga kolektīvās bezapziņas – universālas, pirmatnējas tēlu un ideju sistēmas – nojēgumu. Tā ietvaros ar mākslas institūciju, indivīdu un zinātnieku grupu līdzdalību norisinās divu līmeņu darbības.

Pirmajā posmā tiek ievākti sapņi. Dažādu, daudzviet pasaulē notiekošu publisku un masu kultūras pasākumu laikā to apmeklētāji tiek aicināti atstāstīt savus sapņus īpaši šim nolūkam radītajā Sapņu kapsulā – piepūšamā objektā, kura veidolu un arhitektūru Eva Frapičīni veidojusi sadarbībā ar mākslinieku un dizaineru Mikēli Tavano. Sapņu kapsulas aprises un tehniskais risinājums ir maksimāli vienkāršs un kompakts, lai to padarītu maksimāli ērtu pārvietošanai rokas bagāžā pārbraucienos no kontinenta uz kontinentu.

Projekta otrā daļa ir šīs daudzreizējās performances laikā ievākto lietisko pierādījumu – sapņu audioierakstu analīze un interpretācija, kas tiek attīstīta simpoziju - diskusiju cikla formā, kurā antropologi un psihologi, kā arī citas iesaistītās puses, nodarbojas ar sapņos iekodētās kultūras tradīcijas, valodas un stāsta matricas rekonstruēšanu. 

Sapņu laika kapsulas pirmā epizode norisinājās Turīnā, 2011. gada Artissima mākslas meses laikā, kam sekoja Kaira, tad Stokholma, kur kapsula bija iekļauta Arkitekturmuseet, kā arī Fitjas publiskās mākslas festivāla Fittja Open programmā. Projekts Rīgā tiek īstenots īsi pēc viesošanās Bogotā, savukārt 2014. gadā, Eiropas Kultūras galvaspilsētas gada ietvaros, Sapņu laika kapsula piestās Ūmeo.

Savukārt no plkst. 20 līdz 22  kim? Laikmetīgās mākslas centrā notiks grupas Martas Asinis koncerts.

Ieeja bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja