Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgā, Gulbenē un Liepājā būs skatāma izrāde par futbolu Uzvara ir mirklis

Šī gada augustā un septembrī Latvijas tūrē - uz Rīgu, Gulbeni un Liepāju - dosies skatītāju un profesionāļu novērtētā izrāde par futbolu Uzvara ir mirklis, informēja izrādes rīkotāji.

Pirmizrādi izrāde piedzīvoja Valmieras vasaras teātra festivālā, tika izvirzīta vairākās nominācijās Spēlmaņu naktī, un saņēma šo balvu kategorijā Gada režisors – Valters Sīlis. Rīgā izrādi varēs noskatīties 26. un 27.augustā, Gulbenē – 3.septembrī, bet Liepājā – 16.septembrī.

Izrāde stāsta par spēli Stambulā  2003. gada 19. novembrī, kad Latvijas un Turcijas futbola izlašu futbola mačs rezultējās 2:2. Šis neizšķirts, iespējams, ir lielākā uzvara Latvijas futbola vēsturē, jo, pateicoties tam, pirmoreiz bija iespējams nokļūt 2004. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā. Kā līdz šim Latvijas futbolam vēsturiskajam notikumam izdevās nokļūt? Kas notiek pēc tam, kad uzvara kļuvusi par skaistām atmiņām?

11 cilvēki pret 11 cilvēkiem spēlē spēli lielā laukumā, uzdevums ir dabūt bumbu pretinieku vārtos. Pirms spēle ir sākusies, viss vēl ir iespējams. Sākas 90 minūšu cīņa, kurā visu var izšķirt viena kļūda. Kļūdas šajā spēlē ir neizbēgamas. Bet, ja tās pieļaujot izdodas saglabāt vienotu komandu, tad arī lieli pārsteigumi ir iespējami. 

"Perfektas atmosfēras simulācijas rezultātā stadionā, kurā notika izrāde, 90 minūtēs savijās sporta spēlēm raksturīgais adrenalīns un skatuves mākslu piedāvātais estētiskais baudījums. Futbola spēle kā izrādes struktūrelements panāca spēcīgu sociālu efektu, kas reti izdodas pat pieredzējušiem reklāmistiem un polittehnologiem," par izrādi raksta Lauma Mellēna-Bartkeviča (kroders.lv).

"Daudz dzīva humora, piemēram, salīdzinot sportistus ar amerikāņu popkultūras zvaigznēm, un sirsnības, apsmaidot latviešu fanu centību ar saucieniem palīdzēt sportistiem un vienlaikus apliecinot patriotismu," - tā Ilze Kalniņa (Latvijas Avīze). 

Iestudējuma radošajā komandā apvienojušies režisors Valters Sīlis, horeogrāfe Kristīne Brīniņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, skaņas mākslinieks Gatis Krievāns, scenogrāfs Uģis Bērziņš un aktieri Arturs Krūzkops, Kristiāns Karēļins, Jānis Kronis, dejotāji Agate Bankava, Katrīna Stepiņa, Nauris Miķelis Goba, Edvards Kurmiņš, Arturs Muskars, kā arī jaunie futbolisti. Producents – Istabas teātris.

Biļetes pieejamas mobilly.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja