Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pozitīva spītēšana – izaicinoša un liriska

"Es izdomāju šo projektu," par muzikāli poētisko dumpi Par spīti, kas būs skatāms no 9. jūlija uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Lielās skatuves, saka aktrise Veronika Plotņikova. Iestudējuma režisors ir Sergejs Golomazovs.

"Dziedāšu savas mīļākās dziesmas, kuras mani dažādos dzīves posmos ir ietekmējušas. Es jau sen gribēju tās sakopot vienā programmā. Darbs nebija viegls, jo tas viss tika likts kopā gandrīz gadu. Ļoti uzmanīgi. Kaverversiju izveidot ir ļoti grūti, jo tai ir jāpiedzimst. Nevar izdomāt, ka kādu ātru dziesmu varētu nodziedāt kā lēnu dziesmu. Negribam, lai būtu sliktāk, nekā reiz bijis, bet gan tikai labāk." Plotņikova kā piemēru min dziesmu Rudens ogle, kas ir viena no viņas mīļākajām Maestro dziesmām. Koncertuzvedumā tā skanēs XX gs. 30. gadu amerikāņu blūza stilā. Fonā būs video ar Rīgas skatiem, kas uzņemti pagājušajā gadsimtā. Katra dziesma, kas skanēs koncertā, būs kā neliela izrāde. "Es neesmu dziedātāja, esmu aktrise un tāpēc nevaru tā vienkārši dziedāt. Es varu izstāstīt stāstu par dziesmu – kādas man ir atmiņas, asociācijas. Manā bērnībā bija tāda filma Viešņa no nākotnes, kurā skan dziesma Prekrasnoje daļoko," – un Veronika nodzied filmas motīvu. "Bērnībā, to dziedot, domas bija pavisam citas, bet tagad akcenti ir savādāki. Vēstījums ir par to, ka tas, par ko sapņojām bērnībā, – glābt pasauli, sasniegt zvaigznes – ir tik nereāls un nepiepildāms. Pieauguši mēs redzam to plaisu, kas ir starp sapņiem un dzīves īstenību. Šī dziesma koncertā ilgs desmit minūtes, tas būs gan stāsts un dzejoļi, gan animācija, video..."

Dziesmas skanēs latviešu, krievu, spāņu, ukraiņu un franču valodā. Taču tās šajā koncertuzvedumā nebūt neesot svarīgākās, teica aktrise. "Vissvarīgākais ir ar dziesmu palīdzību fantazēt, runāt. Tā ir saruna par mani, par to, ko domāju pandēmijas laikā, ko gribu vēstīt. Un būs mazliet arī huligānisma. Tāda nu es esmu. Humors, ironija – tas ir mans."

Nosaukums Par spīti ir vēstījums par šo laiku, kad viss notiek par spīti gravitācijai, kovidam, attālumam. Kam tik var iespītēt, visiem apstākļiem par spīti un pašiem par prieku. Iestudējums ir izaicinoša, ironiska un liriska koncertizrāde. Programmā skanēs dažādu žanru muzikālie hiti un mūsdienu autoru dzejoļi, kas vienoti kopējā noskaņojumā – gatavībā dzīvot, mīlēt, priecāties un radīt par spīti apstākļiem, vai tā būtu pandēmija, banāla nepaveikšanās, slikts garastāvoklis vai personiska neveiksme. "Es tik ļoti gaidu satikšanos ar skatītājiem. Kopš pēdējās izrādes dienas pagājis mazliet vairāk nekā pusgads. Tas būs tik emocionāli dziedinoši un uzlādējoši," priecīgi satraukta saka Plotņikova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja