Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmoreiz notiks NN nakts, kurā pasniegs balvu kritikā

11. janvārī plkst. 21 Jaunajā Rīgas teātrī notiks pirmā NN nakts un pirmo reizi tiks pasniegta kritiķa Normunda Naumaņa (1962 – 2014) vārdā nosauktā Gada balva mākslu kritikā, informēja Normunda Naumaņa biedrības pārstāvis Krišs Ēlerts. NN nakts būs ikgadējs notikums, kurā sastapsies mūzika, māksla, teātris, kino un kritiskā doma.

Pirmās NN nakts programmā būs Normunda Naumaņa eseju lasījumi Gunas Zariņas, Daces Eversas, Ināras Sluckas, Kaspara Znotiņa, Jura Žagara izpildījumā un Vladislava Nastavševa klavieru improvizācijas; saruna ar režisoru Alvi Hermani par kritisko domāšanu un domāšanu vispār; sarunas ar kritiķiem, kā arī Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea uzstāšanās Tīrās skaņas kritika. NN nakts radošajā komandā ir Dmitrijs Petrenko, Monika Pormale, Andrejs Žagars.

"Es ļoti ceru, ka kritikas balva veicinās starpdisciplinaritāti Latvijas mākslas telpā," saka pasākuma režisors Dmitrijs Petrenko. "Ir svarīgi izcelt žanru daudzveidību, kā arī kritikas daudzveidību. Balvai būtu jāveicina arī kritikas prestižs un sabiedrības izpratne par kritiku kā profesiju, kā arī par kritisko domāšanu kopumā. Es gribu ticēt, ka pirmais šāda veida pasākums pierādīs, ka kritikas pasaule Latvijā ir daudz plašāka, daudz komplicētāka. Iespējams, tas veicinās arī profesionālo problēmu risināšanu. Tāpēc arī pašu pasākumu veidosim žanriski dažādu, lai izceltu kritikas kā profesijas intelektuālo un radošo daudzveidību."

Biļešu tirdzniecība uz NN nakti sāksies 2015. gada 10. decembrī. Biļetes pieejamas Jaunā Rīgas teātra kasē un internetā: www.biletes.jrt.lv, to cena: 5; 7 un 10 eiro. 

Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu kritikā ir nodibinājusi Normunda Naumaņa biedrība. Galvenās balvas apjoms 1000 eiro. Pirmajai balvai var pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā un publicējuši kritikas laikā no 2014. gada 1. decembra līdz 2015. gada 1. decembrim. Pieteikumu iesūtīšana līdz 20. decembrim. Balvas kandidātus, pievienojot argumentācijas vēstuli, var pieteikt, rakstot uz elektroniskā pasta adresi: [email protected], vai Normunda Naumaņa biedrības Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja