Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Paziņoti pirmajai Normunda Naumaņa Gada balvai izvirzītie kritiķi

Normunda Naumaņa biedrība publiskojusi pirmajai Gada balvai kritikā izvirzītos autorus. Tie ir Anda Baklāne, Jegors Jerohomovičs, Inese Lūsiņa, Silvija Radzobe, Santa Remere, Edīte Tišheizere, Vilnis Vējš un Margarita Zieda.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs, rakstnieks, filozofs un portāla Satori.lv redaktors Ilmārs Šlāpins stāsta: "Žūrijas locekļi ne vien izvērtēja pieteiktos ieteikumus, bet arī izmantoja iespēju izvirzīt savus favorītus. Atlasot spilgtākos un mūsu kritērijiem atbilstošākos no gandrīz 30 ieteiktajiem, nolēmām nominēt astoņus, kā svarīgāko atzīmējot kritiķa 2015. gadā paveiktā darba nopietnību, intensitāti, redzesloka plašumu un profesionālo kvalitāti. Katrs no izvirzītajiem būtu cienīgs saņemt Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu kritikā, taču uzvarētājs šogad būs tikai viens. Kurš - to mēs paši vēl nezinām, gala balsojums notiks īsi pirms NN nakts, kas norisināsies 2016. gada 11. janvārī Jaunajā Rīgas teātrī un balvas saņēmējs tiks nosaukts pasākuma laikā."

Balva tiks pasniegta 11. janvārī pasākumā NN nakts, kas plkst. 21 sāksies Jaunajā Rīgas teātrī. Pirmās NN nakts programmā būs Normunda Naumaņa eseju lasījumi ar Gunu Zariņu, Daci Eversu, Ināru Slucku, Kasparu Znotiņu, Juri Žagaru un Vladislava Nastavševa klavieru improvizācijas; saruna ar režisoru Alvi Hermani par kritisko domāšanu un domāšanu vispār; sarunas ar kritiķiem, kā arī Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea uzstāšanās Tīrās skaņas kritika. NN nakts radošajā komandā ir Dmitrijs Petrenko, Monika Pormale, Andrejs Žagars.

Kā jau iepriekš ziņots, balvai varēja pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā. Godalgas mērķis ir rosināt kritisko domāšanu, kā arī atbalstīt un veicināt kritikas kvalitāti Latvijā. Izskatot pieteikumus, tika vērtēta kritiķu spēja ne vien analizēt mākslas darba kvalitātes, jauno un izcilo nošķirt no viduvējībām un neveiksmēm, bet arī prasme konkrēto mākslas notikumu aplūkot plašākā kultūrvēsturiskā un mūsdienu mākslas kontekstā. Galvenās balvas apjoms – 1000 eiro.

Pieteikumus izvērtēja un balvas laureātus noskaidroja žūrija, kuras priekšsēdētājs ir interneta žurnāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins un kurā darbojas Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības Neputns galvenā redaktore Laima Slava, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga māslinieciskā producente un muzikoloģe Baiba Kurpniece, publicists Valdis Ābols un Normunda Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja