Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaulē pazīstamais režisors Dmitrijs Krimovs Nacionālajā teātrī iestudē izrādi Pīters Pens. Sindroms

Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 1. februārī gaidāma pirmizrāde Dmitrija Krimova sarakstītajai un iestudētajai nostalģiskajai drāmai pieaugušajiem Pīters Pens. Sindroms, kas vienlaikus būs pasaulē pazīstamā režisora debija Latvijas teātrī.

Par Ņujorkā dzīvojošā izcilā krievu režisora Dmitrija Krimova izrādēm kritiķi mēdz teikt – tās ir kā dzīvas gleznas, kas top, visai iesaistītajai komandai kopā radot savu īpašo pasauli. Latvijas teātra skatītāji līdz šim varējuši baudīt tikai Krimova Laboratorijas viesizrādes festivāla Zelta maska ietvaros, tāpēc debija uz Nacionālā teātra skatuves ir nozīmīgs notikums Latvijas kultūrā.

Pīters Pens. Sindroms ir autobiogrāfisks Dmitrija Krimova darbs, kas caur Pītera Pena fabulu stāsta par mākslinieka nenogurstošo sekošanu savai misijai – mākslas brīnumu radīšanai, uzticami kalpojot teātrim visa mūža garumā un nespējot pamest skatuvi.

Dmitrijs Krimovs ir arī profesionāls scenogrāfs, kopumā viņš iekārtojis skatuvi vairāk nekā 100 izrādēm. 2002. gadā pievērsies režijai un kļuvis par pasaulē pazīstamu publikas un arī kritiķu mīlētu režisoru. Izveidojis Dmitrija Krimova Laboratoriju, kur iestudējis aptuveni 30 izrādes. New York Times viņu ir nosaukuši par "vienu no pasaules izcilākajiem teātra veidotājiem". Piecas reizes saņēmis Krievijas teātra augstāko apbalvojumu Zelta maska, četras reizes Crystal Turandot balvu un Herald Angel Award Edinburgas Starptautiskajā festivālā.

Režisors Dmitrijs Krimovs par iestudējumu: "Mūsu izrāde ir par to, ka dzīve rit, cilvēki pieaug, noveco un reizi pa reizei mirst. Un šo straujo dzīves tecējumu tik ļoti gribas aizkavēt un apturēt bērnības mirklī – jo tajā tik daudz kas palicis neieraudzīts! Mēs taču tikai sākām... Un ir cilvēks, kurš vēlas šo laiku apturēt. Tā pat ir viņa profesija. Viņš uzskata to par iespējamu, lai arī pats ir jau noguris. Gandrīz slims. Sasirdzis no izaugušo cilvēku nodevības. Bet no likteņa neizbēgsi, un viņš... Visu pārējo jūs redzēsiet mūsu izrādē Pīters Pens. Sindroms. Gaidīsim!"

Pītera Pena lomā – šīs sezonas jaunpienācējs Nacionālajā teātrī Egons Dombrovskis. Pārējās lomās: Dita Lūriņa, Anta Aizupe, Jana Ļisova, Laura Siliņa, Līga Zeļģe, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Gundars Grasbergs, Kārlis Reijers, Jānis Skanis.

Izrādes radošā komanda: dramaturgs, režisors, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Dmitrijs Krimovs, scenogrāfa asistents Uģis Bērziņš, kostīmu mākslinieka asistente Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Anna Abalihina, muzikālais noformējums Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video mākslinieks Toms Zeļģis.

Visām izrādēm tiks nodrošināti titri angļu valodā.

Biļetes teātra mājas lapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja