Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Paralēli rekonstrukcijas darbiem Valmieras teātris turpina spēlēt izrādes Apaļajā zālē

Trim jauniestudējumiem, kas pirmizrādi Valmieras teātrī piedzīvo janvārī – Mans tēvs – Pīters Pens, Kam bail no Virdžīnijas Vulfas? un Es neesmu klaviernieks –, 12. februārī piepulcēsies jaunā režisora Toma Treiņa iestudējums Liesmojošā tumsa, kurā līdzās pieredzējušajiem kolēģiem būs redzami teju visi Valmieras teātra jaunie aktieri

Izrādes Liesmojošā tumsa stāsts risinās internātā neredzīgiem jauniešiem, kuri ir akli kopš dzimšanas. Viņi dzīvo laimīgu un normālu dzīvi, pateicoties savu skolotāju – neredzīgā Pablo un redzīgās Pepitas – rūpēm. Jaunieši rod komfortu viens otra sabiedrībā, draudzībā un mīlestībā. Šo trauslo harmoniju sāk apdraudēt internāta jaunpienācējs Ignasio, kurš ar savu nesaudzīgo un provokatīvo viedokli atsakās pieņemt internāta garīgo aklumu neredzēt sāpīgo īstenību, kuru bieži vien izvēlas neredzēt arī redzīgie. Internāta audzēkņi nepaliek parādā Ignasio ar atbildi.

Kopā ar režisoru Tomu Treini radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristaps Kramiņš un kostīmu māksliniece Marta Mielava. Lomās: Aksels Aizkalns, Ieva Estere Barkāne, Rūdis Bīviņš, Artis Jančevskis, Tālivaldis Lasmanis, Inese Ramute, Diāna Krista Stafecka, Krišjānis Strods, Aigars Vilims, Kārlis Dzintars Zahovskis vai Meinards Liepiņš.

Valmieras teātris vērš skatītāju uzmanību, ka teātrī paralēli aktīvi noris rekonstrukcijas darbi, tāpēc ir jārēķinās ar dažām neērtībām – ieeja teātrī no Ziloņu ielas puses, uzturēšanās tikai Apaļajā zālē, autostāvvietu skaits pie teātra ir samazināts, labierīcības atradīsies ārpus teātra telpām. Skatītāji aicināti ierasties ne ātrāk kā 30 minūtes pirms izrādes sākuma.

Informācija: www.vdt.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja