Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nacionālā teātra Baltajā kubā būs skatāma X paaudzes noslēdzošā epizode

25. jūnijā Baltajā kubā ar Endrjū stāstu noslēdzas pēc Duglasa Koplenda romāna motīviem veidotā X paaudze. Endrjū lomā iejutīsies Kaspars Zvīgulis, informēja Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji.

Nacionālā teātra e-teātra spēles laukumā Baltais kubs no 28. maija līdz 25. jūnijam režisore Ināra Slucka veidoja trīs stāstus.

Atklāšanas epizode ir izvērsts ievads, kurā Endrjū iepazīstina ar saviem jaunajiem draugiem, īpašu uzmanību pievēršot Dāgam, bezjēdzīgajam darbam birojos un jaunā laikmeta terminoloģijas izveidei jeb X paaudzes leksikai.

Otrajā epizodē skatītāji varēja iepazīties ar Klēru un viņas dīvaino ģimeni, un uzzināt, kāpēc no āra kafejnīcām regulāri pazūd knaģi, kas nodrošina papīra galdautu turēšanos uz galda virsmas, un kā vislabāk atrast ceļabiedrus, ja gribas bēgt no mājām. Klēras lomā Līga Zeļģe.

Trešā epizode ir pagaidu noslēgums, kurā Endrjū nolemj beidzot pastāstīt arī par sevi, vientulību un alkoholisko kokteiļu spēcīgo vilinājumu.

E-teātra X paaudzes trešā stāsta radošā komanda: režisore – Ināra Slucka, aktieris – Kaspars Zvīgulis, tehniskie risinājumi – Reinis Suhanovs, video mākslinieks – Mārtiņš Dāboliņš, video inženieris – Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, skaņu režija – Gints Rutks, producente – Linda Helviga, ierakstu nodrošina – tiesraides.lv.

Pēc pirmizrādes  platformā Zoom norisināsies tikšanās ar Ināru Slucku, Kasparu Zvīguli, Mārtiņu Dāboliņu un Jāni Vimbu. Skatītājiem būs iespēja tiešsaistē gan izteikt viedokli un vērtējumu, gan ieklausīties radošās komandas pieredzē un viedoklī par aktiera un tēla, dzīves un mākslas attiecībām un daudzām citām skatītājiem interesējošiem tēmām. Radošā komanda skatītājus ievedīs tajā teātra profesionālajā pasaulē, kura lielākajai daļai skatītāju parasti ir slēgta.

Biļetes var iegādāties Nacionālā teātra mājaslapā. 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja