Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Inese Kučinska un Mārtiņš Kalita

Svētdien, 16. jūnijā, noslēdzoties Liepājas teātra 117. sezonai, tika paziņoti skatītāju balsojuma rezultāti par iestudējumiem, kā arī aktieriem pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem. Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, savukārt par par labāko aktieri – Mārtiņš Kalita. Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Regnāra Vaivara iestudēto izrādi Latviešu raķetes.

Jau kopš 2008. gada Liepājas teātrī izveidojusies skaista tradīcija, kad skatītājiem sezonas izskaņā dota iespēja nobalsot par mīļākajiem un labākajiem aktieriem, kā arī izrādi. Līdz ar to sezonas noslēgums bez šī balsojuma Liepājas teātrī nemaz nav iedomājams.

Kopumā 117. sezonas balsojumā tika iekļauti 11 jauniestudējumi – tai skaitā izrāde Grieķi, kas tapa pagājušās sezonas izskaņā, kā arī iestudējums Vairs nevienu, kurš pirmizrādi piedzīvojas Valmieras teātra festivālā un tiek rādīts Latvijas skolās. Savukārt šīs sezonas pēdējais iestudējums Mīlestības vārdā tiks iekļauts nākamā gada balsojumā, jo pirmizrādi piedzīvoja vien pirms nedēļas.

Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska (par Emīlijas lomu izrādē Svešā āda un Gājas lomu izrādē Grieķi), par labāko aktieri – Mārtiņš Kalita (par Rolanda Upatnieka atveidojumu izrādē Latviešu raķetes), par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Anete Berķe (Lana izrādē Jasmīns un Temīda izrādē Grieķi), bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Edgars Ozoliņš (Mihaels izrādē Jasmīns, karaliene un vīrietis izrādē Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta).

Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji pārliecinoši atzina režisora Regnāra Vaivara iestudēto izrādi Latviešu raķetes. Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva Valtera Sīļa iestudējums Tēvs klusums, bet trešo Elmāra Seņkova triloģijas noslēdzošā izrāde Grieķi. Ar pavisam nelielu balsu deficītu no trešās vietas atpalika Ingas Krasovskas iestudētā izrāde Svešā āda, ko teātris rāda savā mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars.

19. jūnijā varēs uzzināt profesionāļu vērtējumu par sezonu Latvijas teātros, kad nominācijas paziņos Spēlmaņu nakts žūrija, savukārt Liepājas teātra kolektīvs dosies atvaļinājumā. Uzreiz pēc tā Liepājas teātris viesosies Rīgā, kur Dailes teātrī rādīs franču komēdiju Vārdiņš Dž.Dž.Džilindžera režijā (6. un 7. augustā), bet 8. augustā jau minēto Seņkova iestudējumu Grieķi.

Ar Liepājas skatītājiem teātris satiksies Atvērtā teātra dienās, kas šogad no vienas dienas izaugušas līdz trīs dienu notikumam un notiks no 23. līdz 25. augustam. Detalizētu šo dienu programmu, kurā ietilps arī vairākas viesizrādes, sarunas ar dramaturgiem un māksliniekiem, kā arī citi notikumi, teātris izziņos atsevišķi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja