Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Latvijas Leļļu teātra pagalmā norisināsies 1. jūnija svētki

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, kas tiek atzīmēta 1. jūnijā, Latvijas Leļļu teātris sagatavojis īpašu bezmaksas pasākumu programmu teātra pagalmā, kas norisināsies no plkst. 10.00 līdz 14.00.

1. jūnija svētku programmā teātris palīdzēs sagatavoties vasaras piedzīvojumiem ar brīvdabas izrādi Divi mazi mežonēni, aicinās uz indiāņu galvas rotu darbnīcu un gaidīs skatītāju ziedojumus nevajadzīgu T-kreklu formā topošajai izrādei Lasis Stasis, savukārt izdevniecība Aminori iepazīstinās ar savu jaunāko grāmatu Lille meklē Laimi un aicinās uz plastilīna salas radīšanu Lilles veidošanas darbnīcā. 

Plkst. 12.30 teātra pagalmā būs skatāma Andra Zeļonkas izrāde Divi mazi mežonēni pēc Ernesta Setona-Tompsona grāmatas motīviem, ko dramatizējusi Marta Mazure-Siliņa. Sems ar Jenu beidzot īsteno ilgi loloto sapni un uzsāk dzīvi mežā kā indiāņi. Jaunā mājvieta ir aizraujoša un biedējoša vienlaikus, tādēļ zēni nolemj pieņemt savā ciltī arī kaimiņu meiteni Gaju. Trijatā viņi sāk iepazīt meža pasaules burvību, dodoties medībās, vērojot dzīvniekus, putnus un citus meža iemītniekus, kuri slēpjas no cilvēkiem. Piedzīvojumi un pārbaudījumi satuvina trijotni, iemāca pieņemt vienam otru un atklāt dabas skaisto varenību. Izrāde, kas rosina doties dabā, ļauties brīvībai, iztēlei un neapslāpētam bērnības garam, būs rosinošs ievads vasaras brīvdienām. Pirms un pēc izrādes iespējams piedalīties indiāņu galvas rotu gatavošanas darbnīcā.

No plkst. 10.00  līdz 14.00 Latvijas Leļļu teātra teltī norisināsies akcija Saģērb Lasi Stasi un aļģes! Topošās izrādes Lasis Stasis, kas pirmizrādi piedzīvos novembra beigās, lelles un dekorācijas tiks izgatavotas no otrreiz pārstrādātiem materiāliem, tādēļ radošajai komandai nepieciešama skatītāju palīdzība. Gan pieaugušie, gan bērni no plkst. 10.00 līdz 14.00 aicināti uz Latvijas Leļļu teātra telti atnest kārtīgi izmazgātus, bet sev vairs nevajadzīgus trikotāžas kreklus konkrētās teātra noteiktās krāsās. Teātra aktieri uz vietas palīdzēs sagatavot kreklu tā, lai meistari to var izmantot leļļu un dekorāciju veidošanai. Visa informācija par nepieciešamajām trikotāžas krāsām un citas vadlīnijas atrodamas teātra mājaslapā.

1. jūnija svētkos viesosies arī teātra draugi – izdevniecība Aminori, prezentējot savu jaunāko grāmatu Lille meklē Laimi, kuras teksta un ilustrāciju autore ir Luīze Gulbe. Elfu meitēns Lille un zeltlācītis Laimis dzīvo plaša ezera vidū uz pavisam baltas salas. Viņi vada dienas saskaņā un priekā, līdz salā uzrodas ciemiņš, kas visu sagriež kājām gaisā. Kad Laimis pazūd, Lillei ir jādodas pāri ezeram viņu meklēt. Ausainīte iekuļas sērotāju purvā un uzzina, cik saldas un kārdinošas var būt skumjas un žēlošanās, dusmojas uz mūžamežu, jo dusmoties reizēm ir pirmais, kas ienāk mums prātā… Visbeidzot viņa nokļūst briesmīgā, tumšā alā, kur slēpjas patiesība, un stājas pretī savām lielākajām bailēm. Taču galvenais šajā dēkainajā ceļojumā ir saprast, ka pat visbezcerīgākajos brīžos ir svarīgi saskatīt gaišas domas un sekot sirdsbalsij! Kopā ar izdevniecības pārstāvjiem no plkst. 10.00 līdz 14.00 bērniem Lilles veidošanas darbnīcā būs iespēja ļauties fantāzijai, radot Lilles salas valstību. Plkst. 10.30 un 13.30 paredzēti grāmatas lasījumi.

Pasākuma norises laikā uz visām jūnija izrādēm būs iespēja iegādāties biļetes ar 30% atlaidi.

Visi pasākumi ir bez maksas.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja