Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Koncertuzvedumu Ziedonis un Mīlestība varēs noskatīties arī Valmierā, Jelgavā un Ogrē

Rudenī ar diviem koncertiem dzejnieka Imanta Ziedoņa jubilejai veltītā koncertprogramma Ziedonis un Mīletība priecēja rīdziniekus, un nākamā gada sākumā to būs iespēja noskatīties arī Valmierā, Jelgavā, Rīgā un Ogrē.

Imanta Ziedoņa dzejā un epifānijās būtiska nozīme ir sievietei un mīlestībai, tādēļ par godu dzejnieka 90 gadu jubilejai tapusi mīlestības tēmai veltīta koncertprogramma. Tajā skan dziesmas ar Imanta Ziedoņa dzeju, kā arī dzejnieka spilgtākās epifānijas par mīlestību ir iesaistītas šai stāstā. 

Mīlestības stāstu izstāstīs brīnišķīgā Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova, un trīs paaudzes spilgtākie pārstāvji: jaunais, talantīgais Uga Gundars un Latvijā labi zināmi un iemīļoti aktieri Intars Rešetins un Ivars Puga. Dzejnieka mudināti, aktieri vaļsirdīgi atklās, ko nozīmē mīlēt un būt mīlētam. Laiks apstājas, ja valda mīlestība. Ja tās ir mazāk, tad gadi skrien... aizdomāsimies par zilajām debesīm, kastaņu lasīšanu un to, ka mīlestība neprot skaitīt.

Koncertā caur trīs paaudžu vīriešu prizmu tiks skatīts uz tēmu - mīlestība. Šo vīriešu izpausme, viņu dzīves pieredze un izpratne par to, kas ir mīlestība, tiks atklāta caur dzejas un epifāniju formu, un visam pa vidu - sieviete. Cik dažāda var būt mīlestība un cik dažādi mainās mīlestība katrā no paaudzēm! Mīlestības apjausma un nozīme, mīlestības izpausmes veidi, mīlestības jēdzieniskais dziļums.  

"Ar šo koncertprogrammu mēs nebaidāmies būt patiesi, jo dzeja – tā ir atkailināšanās. Un, tikai atkailinoties, tu tiec klāt kodolam, patiesumam, īstumam. Mēs nebaidāmies būt liriski, romantiski, smeldzīgi, smieklīgi, muļķīgi, jo mīlestībai ir ļoti daudz dažādu nokrāsu un stāvokļu. Šis koncerts ir kā tāds piemineklis mīlestībai caur Imantu Ziedoni," saka idejas autors un koncerta režisors Intars Rešetins.

“Mīlestība ir viena no svarīgākajām dzīves vērtībām, un mīlēt – tas ir darbības vārds. Mīlēsim viens otru! Tas ir pats svarīgākais starp cilvēkiem šajā pasaulē, jo mīlestība iestājas par, nevis pret kaut ko, un mēs esam par!”

Koncerti notiks:
9. februārī Valmieras kultūras centrā;
29. februārī Jelgavas kultūras namā;
7. martā Rīgā, VEF Kultūras pilī (papildkoncerts);
8. martā Ogres kultūras centrā.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja