Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

JRT mājvietas pārbūve un restaurācija tiks pabeigta martā

Jaunais Rīgas teātris (JRT) iegādāsies trūkstošo aprīkojumu darbības atsākšanai savā vēsturiskajā ēkā Lāčplēša ielā 25, Rīgā. Solīts, ka JRT mājvietas pārbūve un restaurācija tiks pabeigta nākamā gada 1. martā.

Jau ziņots, ka VAS Valsts nekustamie īpašumi nodrošina JRT ēku Lāčplēša ielā 25, Rīgā, pārbūvi un restaurāciju. Darbu īstenošanas gaitā vairākkārt veikti grozījumi gan pagarinot būvdarbu īstenošanas termiņus, gan palielinot projekta īstenošanai nepieciešamā finansējuma apmēru. JRT vēsturiskās ēkas būvdarbu gaitu ietekmējušas arī Covid-19 pandēmijas sekas un Krievijas militārās agresijas Ukrainā ietvaros noteikto sankciju sekas un to nestais būvmateriālu un darbu sadārdzinājums.

Ņemot vērā JRT Lāčplēša ielas ēku būvdarbu termiņa pagarinājumu, teātris ir pielāgojies būvdarbu grafikā veiktajām izmaiņām un līdz š.g. 31. augustam ir veicis darbības nodrošināšanai nepieciešamos aprīkojuma iepirkumus par 937 574 eiro no piešķirtā finansējuma aprīkojumam.* Par atlikušo finansējumu - 562 426 eiro - kapitālsabiedrība veiks iepirkumu līdz 2024. gada 1. martam, kad plānota JRT atgriešanās tā vēsturiskajā namā un ēkas Lāčplēša ielā 25, Rīgā nodošana teātrim ilgtermiņa nomā.

JRT plāno iegādāties darbnīcu un tehnisko telpu tehniskās mēbeles, ārtelpu mēbeles, dekorāciju noliktavu metāla statņus, nepieciešamo sadzīves tehniku, Sanitārtehnisko piederumu komplektus visai ēkai, metālapstrādes iekārtas darbnīcai, teātra frizētavas un grimētavas aprīkojumu, teātra šuvēju darbgaldus un šujmašīnas un gludināšanas iekārtas, IT aprīkojumu, LED ekrānus izrādēm un afišu ekrānus, kā arī āra teksta ekrānus uz ēkas fasādes, izrāžu apkalpošanas tehnisko aprīkojumu, ozona dezinfekcijas skapi kostīmu tīrīšanai, velosipēdu novietnes, interjera priekšmetus, teātra pagalma zaļās zonas apūdeņošanas sistēmu.

Līdz š.g. 31. augustam JRT jau iegādājies teātra darbības nodrošināšanai atjaunotajās telpās nepieciešamās mēbeles, datoriekārtas, kokapstrādes iekārtas dekorāciju darbnīcām, kā arī automašīnu, MD Office licences un ekspertu pakalpojumus IT un kokapstrādes iekārtu iepirkumu nodrošināšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja