Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izsludināta pieteikšanās Normunda Naumaņa Gada balvai kritikā

Normunda Naumaņa biedrība izsludina kandidātu pieteikšanu teātra un kino kritiķa Normunda Naumaņa (1962 – 2014) vārdā nosauktajai Gada balvai kritikā.

Balvai var pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā. Godalgas mērķis ir rosināt kritisko domāšanu, kā arī atbalstīt un veicināt kritikas kvalitāti Latvijā. Izskatot pieteikumus, tiks vērtēta kritiķu spēja ne vien analizēt mākslas darba kvalitātes, jauno un izcilo nošķirt no viduvējībām un neveiksmēm, bet arī prasme konkrēto mākslas notikumu aplūkot plašākā kultūrvēsturiskā vai mūsdienu mākslas kontekstā. Galvenās balvas apjoms – 1000 eiro.

Balva tiks pasniegta 11. janvārī pasākuma NN nakts ietvaros Jaunajā Rīgas teātrī.

Pieteikumus izvērtēs un balvas laureātus noskaidros žūrija, kuras priekšsēdētājs ir interneta žurnāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins un kurā darbojas Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības Neputns galvenā redaktore Laima Slava, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mākslinieciskā producente, muzikoloģe Baiba Kurpniece, publicists Valdis Ābols un Normunda Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Balvai var pieteikt recenzijas, kas publiskotas laikā no 2014. gada 1. decembra līdz 2015. gada 1. decembrim. Balvas kandidātus var pieteikt, rakstot uz elektroniskā pasta adresi: [email protected] vai Normunda Naumaņa biedrības Facebook lapā. Pieteikumu iesūtīšana līdz 20. decembrim. 

Normunda Naumaņa biedrība ir dibināta 2015. gada 19. februārī, un tās dibinātāji ir rakstnieki Andra Neiburga, Pauls Bankovskis, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, aktieris Ģirts Krūmiņš, mākslinieki Sarmīte Māliņa un Andris Breže, Latvijas Jaunā teātra institūta valdes priekšsēdētāja Gundega Laiviņa, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, Valmieras drāmas teātra direktore Evita Sniedze, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, izdevniecības Neputns galvenā redaktore Laima Slava, komponists un dziedātājs Jānis Šipkēvics, Latvija Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina, Nacionālā Kino centra direktore Dita Rietuma u.c. Biedrības valdes priekšsēdētāja ir Sarmīte Ēlerte. 

Biedrības mērķis ir izcilā teātra un kino kritiķa, publicista Normunda Naumaņa radošā mantojuma popularizēšana, kritiskās domāšanas veicināšana Latvijā un kultūras vērtību popularizēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja