Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izsludināta Normunda Naumaņa balva jaunajiem kritiķiem

Otrajā darbības gadā Normunda Naumaņa Gada balvas mākslas kritikā žūrija izsludina veicināšanas godalgu jaunajam kritiķim. Šo balvu  saņems kritiķis, kura sniegums, žūrijas vērtējumā, aizvadītajā gadā ir bijis viskvalitatīvākais, un kurš 2016. gada 1. decembrī nebūs vecāks par 27 gadiem, informēja Normunda Naumaņa biedrība.

Tāpat žūrija turpina darbu, vērtējot publikācijas, lai šī gada decembrī nosauktu kritiķus, kas izvirzīti N. Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā. Balvas ieguvēju žūrija nosauks un 1000 eiro stipendiju pasniegs nākamā gada janvārī, pasākumā NN nakts

Gan Gada balvai mākslas kritikā, gan veicināšanas balvai jaunajam kritiķim var pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā.

Gada balvai un jaunā kritiķa veicināšanas balvai var pieteikt recenzijas, kas publiskotas laikā no 2015. gada 1. decembra līdz 2016. gada 1. decembrim. Izvirzīt pretendentus balvām varēs ikviens interesents, pieteikumus nosūtot elektroniski uz Normunda Naumaņa biedrības e-pastu [email protected] un pieteikumam pievienojot rakstisku pamatojumu. Izvirzot pretendentu jaunā kritiķa balvai, jāpievieno arī trīs kandidāta recenzijas, kuras publicētas laika posmā no 2015. gada 1. decembra līdz 2016. gada 1. decembrim, kā arī kandidāta CV. 

Godalgu mērķis ir rosināt kritisko domāšanu, kā arī atbalstīt un veicināt kritikas kvalitāti Latvijā. Izskatot pieteikumus, tiks vērtēta kritiķu spēja ne vien analizēt mākslas darba kvalitātes, jauno un izcilo nošķirt no viduvējībām un neveiksmēm, bet arī prasme konkrēto mākslas notikumu aplūkot plašākā kultūrvēsturiskā un mūsdienu mākslas kontekstā. 

N. Naumaņa Gada balvas mākslas kritikā žūrijā darbojas interneta žurnāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins (žūrijas priekšsēdētājs), Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības Neputns galvenā redaktore Laima Slava, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mākslinieciskā producente un muzikoloģe Baiba Kurpniece, publicists Valdis Ābols, N. Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte, kā arī pirmās Gada balvas ieguvējs Vilnis Vējš.

Top komentāri

?!?
?
Ja balvu saņems kāds tradicionāli seksuāli orientēts, vai tā nebūs Naumana piemiņas zaimošana? Vienīgi kādreiz kāds ebrejs vai ebrejiete drīkst saņemt, ja arī nav netradicionālā seksa piekopējs?
Pasniegt tikai seksuālajā m minorit
P
Kuras propagande netradic. seksu un paši ir geji vai lesbietes, vai arī transseksuāļi! D Nu, rietuma vertē pirmkārtt pēc tā? Vai slava arī ir no netradicionālajiem?
Kāpēc Rietuma gērbjas kā komjaunieš
K
Bet, ja tā labi padomā, vai komjauniešu sekretāre tik ļoti atšķiras, teiksim, no homoseksuālisma aktīvistes? Vai abas neuzspiež tautai svešu ideolo'jiju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja