Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Izcilā baletdejotāja Māra Liepas jubilejas piemiņai izrādīs Gulbju ezeru

Latvijas Nacionālais balets ar Pētera Čaikovska baleta Gulbju ezers izrādi piektdien, 29.jūlijā atzīmēs izcilā latviešu baletdejotāja Māra Liepas 75 gadu jubileju. Trešdien, 27.jūlijā M. Liepam apritētu 75 gadi, portālu diena.lv informēja Latvijas Nacionālās operas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasaiļjeva.Izrādē dejos Viktorija Jansone, Margarita Demjanoka, Zigmars Kirilko, Ringolds Žigis, Intars Kleinhofs un citi, bet pie diriģenta pults stāsies Mārtiņš Ozoliņš.

„M. Liepa, būdams visu laiku izcilākais latviešu baletdejotājs, nekad nav aizmirsis savas saknes un vienmēr bijis atsaucīgs, regulāri dejodams gan Rīgā, gan ārvalstīs ar mūsu baleta trupu. Gulbju ezers ir izrāde, kuru M. Liepa visvairāk ir dejojis ar mūsu baleta māksliniekiem. Tie ir neaizmirstami mirkļi Latvijas baleta vēsturē,” stāsta Latvijas Nacionālā baleta vadītājs Aivars Leimanis.

M. Liepa ir viena no spožākajām 20.gadsimta baleta zvaigznēm. Viņa veiksmes un panākumu avots bija unikāls talants, milzīgas darba spējas un neizsīkstošs profesionālais fanātisms. M. Liepa ir dzimis Rīgā, bet 20 gadu vecumā pameta Latviju, lai pievienotos vispirms Staņislavska un Ņemiroviča- Dančenko un vēlak Lielajam teātrim, paliekot Krievijā uz dzīvi. Savas karjeras pirmsākumos mākslinieks skolojās pie labākajiem baleta pedagogiem Rīgas Horeogrāfijas un Maskavas Horeogrāfijas skolās. Viņa repertuārā ir vairāki desmiti lomu, kas veido plašu spektru no Gulbju ezera līdz Spartakam. Viena no izcilākajām M. Liepas lomām ir Krass baletā Spartaks. Pēc šīs lomas atveidošanas angļu kritiķi viņu nodēvēja par baleta Lorensu Olivjē. M. Liepa savulaik ir saņēmis ievērojamus apbalvojumus kā apliecinājumu augstas kvalitātes sniegumam uz skatuves un ieguldījumam baleta mākslas attīstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja