Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ģertrūdes ielas teātrī reizi mēnesī norisināsies jaunrades skiču vakari Melnraksts

Turpmāk ik mēnesi Ģertrūdes ielas teātrī skatuves māksliniekiem būs iespēja izmēģināt savas idejas un saņemt atgriezenisko saiti jaunrades skiču vakaros Melnraksts.

Jaunrades skiču vakars Melnraksts būs ikmēneša tikšanās Ģertrūdes ielas teātrī jaunajiem un jau pieredzējušajiem skatuves māksliniekiem no dažādām disciplīnām (teātris, deja, performances māksla, dramaturģija, cirks, mūzika, starpdisciplināra prakse, u.c.).

Skiču vakara mērķis ir prezentēt jaunrades idejas jebkurā radošā darba fāzē, apgūt un pielietot dažādas atgriezeniskās saites metodes mākslās (feedback framework) un saņemt atgriezenisko saiti no profesionālas auditorijas – skatuves mākslas kolēģiem, kā arī veidot mākslinieku kopienu un tīklošanās iespējas.

Dalībnieki katrā sesijā var izvēlēties vai nu prezentēt darbu, vai piedalīties kā vērotāji. Lai veidotu iekļaujošu un atbalstošu kopienu un ievērotu līdzvērtības principu, mākslinieki, kas prezentē darbu, tiek aicināti tajā pašā vai citā sesijā piedalīties arī kā atgriezeniskās saites devēji.

Melnraksts ir neatkarīgo teātra mākslinieču Katrīnas Dūkas un Barbaras Lehtnas inicitīva sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri.

Ideja veidot platformu, kur satikties skatuves mākslas profesionāļiem un dalīties ar savu radošo procesu, radusies no vēlmes pēc tādas ekoloģijas, kur process, sadarbība un atvērtība ir svarīgāka par rezultātu. Jaunrades skiču vakars Melnraksts ir arī mēģinājums paplašināt izpratni par to, ko dara teātris, atbalstot mākslinieku vadītas (artist-led) un vienādranga (peer-to-peer) iniciatīvas.

Abas mākslinieces ieguvušas maģistra grādu ArtEZ Mākslas Universitātes Performances prakses programmā, veidojušas darbus Ģertrūdes ielas teātrī, Dirty Deal teatro, teātra festivālā Homo Novus, STL (EE), Vabamu (EE), Kumu (EE) un savā pētniecībā balstītajā praksē izmanto tādas atgriezeniskās saites metodes kā Lizas Lermanas Critical Response process, HOPP Feedback framework un DasArts Feedback method. 

Dalībai jaunrades skiču vakarā Melnraksts nepieciešama pieteikšanās, aizpildot anketu. Pieteikuma anketa darbu prezentētājiem, kā arī atgriezeniskās saites devējiem pieejama šeit.

Vairāk informācijas ĢIT mājaslapā: www.git.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja