Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Foto: Daugavpils teātrī tapusi detektīvmīkla visai ģimenei - Sarkanās mājas noslēpums

Daugavpils teātrī tapis jautrs detektīvs bērniem pēc Andras Manfeldes grāmatas Vai mamma mājās? motīviem. Iestudējums Sarkanās mājas noslēpums pirmizrādi piedzīvojis Andras Manfeldes dzimšanas dienā – 26. septembrī

“Izrādes varoņi ir brīnišķīga ģimene, kura ievākusies jaunā mājā. Ar šo ģimeni notiek diezgan sadzīviskas lietas, bet, tā kā viņu ir daudz, visapkārt valda neliels haoss un reizēm rodas dažādi pārpratumi. Tas ir sirsnīgs, muzikāls, dziesmu un humora pilns stāsts ar laimīgām beigām par mammu, kura pēkšņi pazūd. Stāsts, kurš liks aizdomāties par ģimeni un paskatīties uz to no malas,” stāsta izrādes režisore Liena Šmukste.

Kad mamma, ģimenes centrālā ass, visa saturētāja, visu atbilžu zinātāja, pazūd, ģimene sanāk kopā un ķeras pie mistiskās nozušanas izmeklēšanas. Meitas Annī un Aurēlija, tētis, opis, kurš arī mūždien kaut kur nozūd, abi blēņdari kaķi un pat speciāli šai lietai piesaistītais izmeklētājs-japānis - visi kopā sāk šķetināt pēdējo dienu notikumus, lai rastu atbildi uz jautājumu – kur tad pazudusi mamma?

Izrādi noskatījusies arī darba autore Andra Manfelde: “Man kā iesaistītajai personai ir grūti darbu vērtēt, bet man tiešām liekas, ka izrāde ir izdevusies. It sevišķi patīk tas, ka tā ir ļoti dinamiska, tā notur labu līdzsvaru starp sirsnīgo un piedzīvojumiem bagāto, tajā ir gan dziļāki brīži, kurus katra mamma sapratīs, gan arī bērniem jautrības ir pārpārēm. Nāciet skatīties, garlaicīgi nav nevienu brīdi!”

Iestudējuma Sarkanās mājas noslēpums radošo komandu veido Rūta Dišlere (dramatizējums), Raimonds Vindulis (scenogrāfija), Jana Čivžele, Anna Elizabete Kasparsone (kostīmi), Mikus Frišfelds (mūzika un dziesmu vārdi), Elizabete Vindule (animācija), Alisa May (vokālā konsultante), Sergejs Vasiļjevs (gaismas). Lomās: Agnese Laicāne, Inese Ivulāne-Mežale, Kristīne Veinšteina, Jūlija Ļaha, Marģers Eglinskis, Eduards Beļnikovs, Nikolajs Gedzjuns, Raimonds Paegle.

Nākamā izrāde – 5. novembrī plkst.12.00. Izrāde ieteicama bērniem no 4 līdz 12 gadu vecumam, kā arī viņu vecākiem un vecvecākiem, ilgums - 1 stunda 10 minūtes.

Biļetes: Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja