Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Drakulas kodiens sezonas sākumā. LNOB septembrī un oktobrī piedāvās četras pirmizrādes

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) izziņo 2021./2022. gada sezonas pirmo divu mēnešu repertuāru. Biļešu tirdzniecība uz izrādēm un koncertiem septembrī un oktobrī sāksies 2. jūlijā

Sezona tiks atklāta 10. septembrī, kad pirmizrādi piedzīvos horeogrāfa Kšištofa Pastora balets Drakula ar Voiceha Kilara mūziku. Krāšņais neoklasiskais balets tapis pēc Brema Stokera pasaulslavenā romāna motīviem. 

26. septembrī notiks Džuzepes Verdi operas Simons Bokanegra pirmizrāde. Šī darba pirmiestudējums Latvijas Nacionālajā operā tapis saskaņā ar Stīvena Lolesa oriģinālrežijas konceptu, tā scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Leslijs Traverss. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs – Normunds Vaicis. 

30. septembrī Jaunajā zālē būs skatāmi baleta viencēlieni Divi metri. Šis jaunuzvedums ir horeogrāfu Elzas Leimanes, Antona Freimana un Aivara Leimaņa gan nopietna, gan humora pilna reakcija uz baleta mākslinieka iekšējiem pārdzīvojumiem pandēmijas laikā. 

30. oktobrī skatītāju vērtējumam tiks nodots Džoakīno Rosīni operas Pelnrušķīte jauniestudējums, kura režiju, horeogrāfiju, scenogrāfiju un kostīmus veidojis radošais duets Barbe & Doucet. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Pēters Halāss. Pelnrušķīte Latvijā iestudēta pirmo reizi. 

Septembrī un oktobrī skatītājus priecēs arī iepriekšējās sezonās tapuši iestudējumi, kā arī divi kamermūzikas koncerti. 

Atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem, Latvijas Nacionālā operas un balets piedāvā apmeklēt pasākumus divos drošības līmeņos.

Bez maskām – pasākumu iespējams apmeklēt tikai personām, kuras veikušas pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojušas Covid-19, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu. Pasākuma laikā sejas maskas nav nepieciešamas un netiek ievērota distance.

Ar maskām – pasākumu iespējams apmeklēt personām, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, vai personām, kuras veikušas pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojušas Covid-19, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu. Pasākumā laikā jālieto sejas maskas un jāievēro divu metru distance.

Informācija par katra pasākuma drošības līmeni atrodama operas mājaslapas sadaļā Kalendārs

Biļetes ir nopērkamas LNOB kasēs un Biļešu paradīzes tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja