Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātris kopā ar Kvadrifronu iestudē komēdiju Sidraba šķidrums

Dailes teātrim sadarbojoties ar teātra trupu Kvadrifrons, top komēdija Sidraba šķidrums, kas pirmizrādi piedzīvos 23. jūlijā, informēja Dailes teātra pārstāvis Marko Rass.

Turpinot teātriem neierasto vasaras sezonu, Dailes teātris ar melnā humora, politnekorektuma un ironijas pilnu skatienu aicina pievērsties pandēmijas ēnā piemirstiem, taču ne mazāk būtiskiem jautājumiem izrādē Sidraba šķidrums. 

Vai Latvijai vajadzētu ratificēt Stambulas konvenciju? Vai konservatīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot - kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos un vēl citus jautājumus risina seši trīsdesmitgadnieki, kurus vieno ģimenes, senas draudzības vai pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā.

Vienā vasaras naktī, laikā no saulrieta līdz saullēktam minētā kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvērtīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu. Izrāde, kam dots žanra apzīmējums Kauja pie kritenes. Komēdija, cenšas noskaidrot - kā un vai iespējams rast saprašanos laikā, kad sabiedrībā saduras divas polarizētas pasaules.

Izrādes režisore Paula Pļavniece. Lomās Inita Sondore, Alise Danovska, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Andris Bulis, Toms Veličko vai Kaspars Dumburs. Izrādes scenogrāfijas un kostīmu autori Klāvs Mellis un Ance Strazda (Kvadrifrons). Muzikālās partitūras autors Kārlis Tone (Kvadrifrons), horeogrāfs Rūdolfs Gediņš, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers (Kvadrifrons).

Izrāde būs skatāma 23. un 26. jūlijā, kā arī 19. un 20. augustā.

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv

Top komentāri

Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Informēja? Dailes teātra PĀRSTĀVIS? Marko Rass? - Tejāterī, saprotiet jel, atlaisti no darba četri AKTIERI, bet pieņemts darbā PĀRSTĀVIS? [Kur ta' palika Liene Jakovļeva, kura līdz šim rakstīja preses relīzes? Viņa tagad priekšniece Marko Rassam, vai kā?]
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja