Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dailes teātra Vasaras dārzā būs skatāma izrāde Blokmājas Dons Kihots

Dailes teātra Vasaras dārzā vasaras sezonas Pirmssezonas pieslēgums ietvaros būs skatāma izrāde Blokmājas Dons Kihots, kuras pirmizrāde gaidāma 1. jūlijā, informēja Dailes teātra mārketinga un komunikācijas direktors Marko Rass.

Izrāde Blokmājas Dons Kihots būs skatītājiem vēl nebijusi teātra pieredze: apmeklētāji un aktieri atradīsies vienam pret otru neierastā novietojumā, bet izrādes skaņa būs dzirdama digitālajās austiņās, kuras tiks izdalītas pirms izrādes, ievērojot visus drošības un dezinfekcijas pasākumus.

Izrāde stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju, kurā ir kāds dzīvoklis. Ejot garām tā durvīm, kaimiņi parasti mazliet pieliek soli. Ir labāk nezināt, ko aiz tām dara dzīvokļa vientuļais iemītnieks, kurš sevi dēvē par Jautājuma zīmi pat tad, ja par pasaules drīzo likteni zina ko tādu, ko nezina neviens cits.

Toties Viktors šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viņa ikdienas darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus, lai gan pašam mājās viss jūk un brūk. Ticis iekšā dzīvoklī, Viktors kļūst par Jautājuma zīmes ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir tieši viena stunda laika, lai kopā ar stipri savādo blokmājas donkihotu glābtu pasauli.

Režisora Gundara Silakaktiņa vadībā galvenajās lomās iejūtas aktieri Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks. Par izrādes māksliniecisko noformējumu rūpēsies mākslinieks Aigars Ozoliņš, mākslinieka asistente Jurate Silakaktiņa, mūzikas konsultante Zane Dombrovska un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Izrādi būs iespējams vērot 1., 2., 3., 4. un 5. jūlijā, kā arī 8. un 9. augustā Dailes teātra Vasaras dārzā.

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv

Skatītājiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz šo izrādi 30. maijā, 2.un 3. jūnijā, nauda par iegādātajām biļetēm tiks atmaksāta. Šīs biļetes iespējams nodot jebkurā Biļešu paradīzes kasē, savukārt internetā iegādāto biļešu īpašniekiem nauda bankas kontā tiks atgriezta automātiski. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja