Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Balvu par mūža iegulījumu teātra mākslā pasniegs Dreģei un Strengam

Gada balvas teātrī Spēlmaņu nakts 2015 / 2016 balvas Par mūža ieguldījumu teātra mākslā tiks pasniegtas Dailes teātra aktieriem Olgai Dreģei un Jurim Strengam par talantīgu, spilgtu un ilggadēju darbu, arī šodien iedzīvinot nerimstošo Smiļģa garu uz Dailes teātra skatuves.

Par godu Olgai Dreģei, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā, ar Zaļenieku kokaudzētavas draudzīgu atbalstu, tika stādīta paradīzes ābele, kas pēcāk nestu krāšņus ziedus un augļus - kā simbolu aktrises bagātīgajai radošajai darbībai.

Teātra zinātniece Gundega Saulīte norāda, ka aktrise Olga Dreģe ar savu darbu teātrī, kinomākslā, televīzijā ir maksimāli īstenojusi Smiļģa izvirzīto trīsvienību: skaidrība, kaislība, vienkāršība. 

Bet aktieris Uldis Dumpis: "Olga kā aktrise vienmēr ir gatava visdažādākajiem izaicinājumiem, viņa nebaidās riskēt un nebaidās kādreiz arī zaudēt. Bet tieši tāpēc režisoriem patīk ar viņu strādāt, un publika nebeidz priecāties par Olgas lomām. Turpini būt mūžam jauna gan domās, gan darbos!"

Savukārt teātra zinātniece par Juris Strengu saka: "Pēc sava talanta mēroga Strenga var droši nostāties līdzās Eiropas teātra vadošajām personībām. Aktieris ir uz "tu" ar pasaules literatūras dižgariem, uz kuru darbiem viņš prot paskatīties ar svaigu aci: tā savulaik tapa viens no pirmajiem performances un interaktīvas izrādes piemēriem mūsu teātrī – mākslinieka monouzvedums Karalis Līrs pēc Šekspīra lugas motīviem. Ar izrādēm un filmējoties apceļojis tuvas un tālas ārzemes, savulaik izmalies pa daudzām bijušās padomju impērijas kinostudijām, mākslinieks tomēr ir palicis uzticīgs savam Dailes teātrim, kuram viņš kalpo jau gandrīz sešdesmit gadus gan kā aktieris, gan kā režisors."

23. novembrī, atzīmējot teātra mākslinieku pagājušās sezonas sasniegumus, notiks jau 23. “Spēlmaņu Nakts” balvu pasniegšanas ceremonija.

Šogad teātra svētkus apvienos ar Eduarda Smiļģa 130 gadu jubileju, atceroties ievērojamā režisora un aktiera, izrādes tapšanas haosa pārvaldītāja, radošo lidojumu dzīvē un uz skatuves.  Jau ceturto gadu šīs norises notiek kopā ar mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstu.

Gada balvas teātrī Spēlmaņu nakts 2015 / 2016 norises atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds, Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja