Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar izrādi Putn ilgs Willa teātris atklās vasaras sezonu

Svētdien, 21. jūnijā, Vasaras saulgriežu naktī, Willa teātris aicina uz savu pirmo brīvdabas izrādi – režisora Vara Piņķa un aktrises Ingas Alsiņas-Lasmanes dzejas performanci Putn ilgs, kas plkst. 21 notiks K.K. fon Stricka villas dārzā. Ar šo izrādi Willa teātris atklāj savu vasaras sezonu, informēja teātra pārstāvji.

K.K. fon Stricka villas dārzā  savu pirmo vasaras teātra sezonu nesen dibinātais Willa teātris atklās ar izrādi Putn ilgs, kas pievēršas eskeipismam un mazo lietu apbrīnošanai. Lai gan sākotnēji Putn ilgs pirmizrāde tika plānota citā vietā un citā laikā – K.K. fon Stricka villas zālē šī gada martā –, režisors Varis Piņķis un aktrise Inga Alsiņa-Lasmane atraduši veidu, kā savu lolojumu pie skatītājiem nogādāt citā vidē un formātā.

Izrāde tapusi, izmantojot mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumu Kad gos smei, ko latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš. Lāksonenas dzeja pašpietiekami un aizrautīgi fiksē dabā un cilvēkos brīnumaino. Tikpat dzīva un apliecinoša būs arī izrāde jeb izrād`. "Mums nepieder nekas cits, kā visu apkārt fiksējošā apziņa – nepievilsim to," ar smaidu saka izrādes veidotāji.

Willa teātris vasaras sezonu K.K. fon Stricka villas dārzā plāno turpināt arī ar citiem notikumiem. Rudenī plānots arī atklāt jauno iekštelpu teātra sezonu, gan ļaujot pārcelto izrāžu biļešu īpašniekiem noskatīties savas sen gaidītās izrādes (t.sk. Putn ilgs iestudējumu zālei), gan arī piedāvājot skatītājiem jaunus iestudējumus.

Saulgriežu nakts izrāde Putn ilgs notiks 21. jūnijā plkst. 21 K.K. Fon Stricka villas dārzā, Aristida Briāna ielā 9, bet pēc tam tā tiks rādīta arī 28. un 29. jūnijā plkst. 20. Biļetes uz vasaras izrādēm var iegādāties bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja