Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Apbalvoti Valmieras teātra 2012./2013. gada sezonas labākie mākslinieki

28. decembrī Lielajā zālē pēc teātra 90 gadu jubilejai veltītā koncerta Par saknēm, upēm un debesīm notika ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2012./2013. gada sezonas labākos māksliniekus, informēja teātra pārstāve Zane Ceriņa.

Jau otro gadu pēc kārtas, pateicoties Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union atbalstam, tika pasniegta arī balva Skatītāju balss, kuras ieguvējus noteica skatītāju balsojums.

VDT un Valmieras pašvaldības iekšējā balsojumā kā 2012./2013. gada teātra sezonas labākās aktrises tika apbalvotas Elīna Vāne un Inga Siliņa, savukārt labākā aktiera balvu saņēma Mārtiņš Meiers un Imants Strads. Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, tika pasniegtas divas balvas katrā nominācijā Gada aktrise un Gada aktieris.

Režisoru balva par atdevību un uzticību nonāca kostīmu mākslinieces Annas Heinrihsones rokās, bet balvu par mūža ieguldījumu saņēma aktieris Jānis Tomsons. Par aizvadītās sezonas labāko tehnisko darbinieku tika atzīta kostīmu modelētāja Tatjana Smirnova.

VDT skatītāju balsojumā Skatītāju balss balvu – speciāli notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu – nominācijā Gada aktrise saņēma Elīna Vāne par titullomu izrādē Raudupiete, bet kā Gada aktieri skatītāju vērtējumā sumināja Mārtiņu Meieru par Artura Skujas lomu izrādē Klaidoņa lūgšana un Ričarda lomu izrādē Virve. Par pagājušās sezonas Gada izrādi skatītāji atzina Zojkina kvartira, ko iestudējusi režisore Indra Roga.

Vakarā gaitā notika arī Valmieras teātra sveikšana 90 gadu jubilejā. Teātri sumināt bija ieradušies pārstāvji no Nacionālā, Dailes un Liepājas teātriem. Pasākumā tika prezentēta arī teātra jubilejai veltītā foto grāmata ar tādu pašu nosaukumu kā jubilejas koncerts - Par saknēm, upēm un debesīm. Grāmatā iekļautas fotomākslinieka Jura Kmina fotogrāfijas un dramaturģes, VDT direktores Evitas Sniedzes esejas. Grāmatu kā pateicību par līdzšinējo atbalstu un sadarbību saņēma Valmieras teātra draugi un atbalstītāji.

"Valmieras teātris var būt īpašs, pateicoties saviem skatītājiem, atbalstītājiem un draugiem, kuru klātbūtne un palīdzība ļauj piepildīt vispārdrošākos mākslas sapņus un nemitīgi augt," rezumējot kārtējo teātra gadu, pateicību kolektīva vārdā pauž teātra direktore Evita Sniedze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja