Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Alternatīvās teātra gada balvas Zelta muša nomināciju līderos atkal Latvijas Nacionālais teātris

Trešo gadu pēc kārtas Latvijas skatuves mākslas nozari pāršalc Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) alternatīvā teātra gada balva Zelta muša, un nosaukti trešās alternatīvās teātra gada balvas nominanti, šogad līderos jau atkal Latvijas Nacionālais teātris

Šī nozarē gan mīlētā, gan nīstā balva jau atkal tracina Latvijas kultūras dzīvi, izceļot iepriekšējā gada aktualitātes gan uz, gan aiz, gan pie skatuves un ekrāniem piecās specifiskās kategorijās. Balvas laureāti tiks noskaidroti LKA skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla Patriarha rudens noslēguma ceremonijā R*sola karnevāls 4. oktobrī plkst. 20.00 LKA teātra mājā Zirgu pasts.

Pieredzējusi un kompetenta anonīmā delegācija ir izvirzījusi aizvadītās sezonas spilgtākos notikumus un personības, kuras savu talantu apliecinājušas specifiskās kategorijās: Gada daudzveidīgākā karjera, Gada bankets, Gada duelis, Gada progresīvākais teātris un antibalvas Grand prix – Gada izrāde, ko nesapratām. Līderos jau vairākus gadus ir Latvijas Nacionālais teātris, vienlaikus nominantu sarakstā iekļuvuši teju visi Latvijas profesionālie teātri un arī tādi, kuriem ir tikai ambīcijas par tādiem tapt. Kā ierasts Zelta mušas anonīmā delegācija gada garumā fiksējusi arī specifiskas mākslinieku aktivitātes sociālajos medijos un publiskajā telpā.

Pilns nominantu saraksts:

Balsot par sevi un saviem favorītiem var jebkurš interesents – šogad pirmo reizi balsošana tiek organizēta tiešsaistē, tādējādi paplašinot balsotāju loku. Balsot neierobežotā skaitā iespējams saitē ej.uz/zeltamuša2024 līdz 3. oktobra plkst. 12.00.

Zelta mušas apbalvošanas ceremoniju R*sola karnevāls veidos LKA studenti un absolventi – daudzsološi režisori, punktuāli producenti un talantīgi aktieri. Rīkotāji aicina pieteikties ceremonijas bezmaksas apmeklējumam, rakstot uz e-pastu [email protected], vietu skaits ierobežots. Ceremonijas dreskods ir r*sols. Vairāk informācijas par ceremoniju Instagram kontā zelta_musa.

Zelta mušas apbalvošanas ceremonija ir daļa no LKA skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla Patriarha rudens programmas. Par Zelta mušas nominantiem kļuvuši vairāki iepriekšējo festivālu dalībnieki un laureāti. Festivāls norisinās no 28. septembra līdz 4. oktobrim, un tajā ir iespēja redzēt teātra, audiovizuālās mākslas un laikmetīgās dejas studentu un absolventu darbus. Biļetes uz festivāla notikumiem pieejamas www.ticketshop.lv. Festivālu rīko Latvijas Kultūras akadēmija, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja