Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dirty Deal Teatro tapis Ingas Tropas iestudējums Pārcēlāja

Dirty Deal Teatro 18., 19. un 20. janvārī dzīvi uzsāks Ingas Tropas jaunākais iestudējums, kurā, iekārtojoties netipiskās sēdvietās, lai veiksmīgāk piedzīvotu un iztēlotos stāstu, skatītāji kopā ar mākslinieci iepazīs izrādes varoni mītisko Pārcēlāju, nonāks džungļos, upes dzelmē, Aiviekstes krastos un Ingas bērnības aptumšotajās takās.

Savā jaunajā iestudējumā Pārcēlāja režisore un aktrise Inga Tropa aicinās skatītājus doties kopīgā ceļojumā uz Meksikas džungļiem.

Pirms pasauli apturēja pandēmija, Inga devās atgūt savu fizisko un mentālo veselību uz džungļiem, tomēr tikai saslimstot vēl vairāk, viņai beidzot izdevās atlabt.

Režisore par šo pieredzi stāsta: "Jau no cilvēces sākumiem viens no svarīgākajiem stāstiem ir par varoni, kurš izdzirdējis aicinājumu, dodas ceļā, veic dažādus uzdevumus, piedzīvo bīstamas situācijas, nomirst, lai atdzimtu, un atgriežas mājās. Mani ceļā sauca Pārcēlāja, aizvedot līdz Meksikas džungļiem, kur nāves gultā, slimības uzveikta, es pārstāju bēgt no sevis, ieskatījos pagātnes rētās un savas psihes aizaugušajās takās.
Es ceru, ka šis pieredzes stāsts, kurā man nācās nosaukt lietas īstajos vārdos, arī pārējiem var palīdzēt apzināties, ka mēs savās slimībās un bēdās neesam vieni, ka ikviens no mums reizēm jūtas apmaldījies, ka tas ir tikai dabiski savas dzīves laikā krist, piecelties un iet tālāk, jo, kā čukst Pārcēlāja - dzimšana un miršana ir viens un tas pats."

Izrādes laikā izrādes veidotāji skatītājiem lūgs iekārtoties katram savā gultā. Par iestudējuma vizuālo tēlu atbild Kate Krolle, mūzikas autors ir Edgars Raginskis, skaņas režisors ir Kārlis Tone, savukārt teksta un idejas autore ir Inga Tropa.

Izrādi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Biļetes Biļešu paradīzē.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja