Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dirty Deal Teatro iestudēta izrāde par varēšanu un nevarēšanu - Mantojums

Dirty Deal Teatro 12. un 13. maijā plkst. 19 pirmizrādi piedzīvos iestudējums Mantojums, kura autori un izpildītāji ir radošā grupa Miglājs AJV* - Anna Belkovska, Jānis Balodis un Viesturs Balodis, savukārt izrādes horeogrāfiju veidojis Ģirts Dubults, tās māksliniece ir Ieva Kauliņa, gaismu mākslinieks - Andris Laundaus, un mūzikas autors Viesturs Balodis.

Izrāde Mantojums balstīta dzejnieces un dramaturģes Annas Belkovskas personīgajā stāstā par viņu un viņas tēvu, tāpēc māksliniece vēlas skatītājus uz izrādi aicināt ar šādu ziņu:

"Kad pirms diviem gadiem kopā ar Jāni un Viesturu sākām darbu pie izrādes, kas vispār vēl nelīdzinājās šī brīža Mantojumam, pirmajā mēģinājumā ierados ar stāstu, kuru līdz tam man bija ļoti grūti atklāt. Toreiz šajā stāstā vēl bija divi galvenie varoņi, tomēr tagad tas turpinās tikai ar mani, un kopā ar maniem kolēģiem man ir svarīgi izstāstīt to arī jums.

Agrā bērnībā man bija tētis, kas mācīja man skaitīt līdz 100, tētis, kas veicināja manu radošumu un vēl gadiem ilgi glabāja manus ne visai veiksmīgos māla trauciņus no keramikas nodarbībām. Arī vēlāk man šis tētis vēl bija, tomēr traumas un sāpes, ko viņš bija iemantojis savā bērnībā, kādā brīdī guva virsroku un rezultātā vāja arī mani vēl šodien.

Izrādē nerunāsim par manā īpašumā nonākušo divistabu dzīvokli Preiļos, bet gan par neredzamo mantojumu, kurš jānes gan man, gan maniem kolēģiem, gan ikvienam no skatītājiem. Šis mantojums var ieņemt mīlestības, trauksmes, atkarību, talanta, sāpju un vēl simtiem citu formu. Šoreiz runāsim konkrēti par manu pūru, bet no sirds ceru, ka jums mani uzklausīt būs tik pat nozīmīgi kā man ar jums dalīties un būt vienā telpā."

*Miglājs ?* ir atvērta radoša grupa, kur jautājuma zīmi nomaina katrā konkrētajā darbā iesaistīto cilvēku vārdu pirmie burti. Pamatā Miglājs ?* koncentrējas ap skatuves mākslām, taču ne tikai. Līdz šim grupa radījusi audiopastaigu Nekad nezūdošās Pārdaugavas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja