Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zvaigznes kūrortā. No Ksenijas Sidorovas līdz Radu Lupu

Pērnavas Mūzikas festivāls, kurā uzstāsies gruzīnu vijolniece Liza Batiašvili un rumāņu pianists Radu Lupu, notiks no 10. līdz 17. augustam

Festivāls būs veltīts igauņu diriģēšanas lielmeistara Nēmes Jervi 80 gadu jubilejai. Festivāls ir viņa dēla – pasaulslavenā diriģenta Pāvo Jervi – lolojums. Speciāli šim notikumam 2011. gadā Pāvo Jervi izveidojis Igaunijas festivāla orķestri, kurā muzicē labākie igauņu instrumentālisti un ārzemju mākslinieki no dažādiem Eiropas kolektīviem. Pateicoties Pāvo Jervi reputācijai un popularitātei, festivāls ir guvis pasaules plašsaziņas līdzekļu uzmanību.  

Koncertos Pērnavā būs dzirdami arī Latvijas solisti: vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane, pianists Reinis Zariņš un akordeoniste Ksenija Sidorova. Viens no intriģējošākajiem koncertiem notiks 13. augustā – kopā ar Igaunijas festivāla orķestri Pāvo Jervi vadībā uzstāsies leģendārais rumāņu pianists Radu Lupu, kurš piedāvās Ludviga van Bēthovena Ceturtā klavierkoncerta interpretāciju.

Šogad Igaunijas festivāla orķestris kopā ar savu dibinātāju dosies Ziemeļvalstu turnejā. 14. augustā tas uzstāsies Dzintaru koncertzālē kopā ar akordeonisti Kseniju Sidorovu. Skanēs Erki Svena Tīra akordeona koncerts Prophecy un divi Dmitrija Šostakoviča opusi – Astotais stīgu kvartets (pārlikumā orķestrim) un Pirmā simfonija.  

Informācija par Pērnavas Mūzikas festivālu: www.parnumusicfestival.ee

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja